ep imagenes de recursos del edificio de la vela de bbva ubicado en la calle azul 4 de madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
10,14€
  • 0,24€
  • 2,37%

El consell d'administració de BBVA ha aprovat concedir la supervisió dels comptes de banc a KPMG durant tres anys més. Aquesta concessió busca mantenir la continuïtat amb la companyia en un moment d'incertesa per a l'entitat presidida per Carlos Torres a causa de la seva relació amb el cas Villarejo.

Segons publiquen diversos mitjans, KPMG, presidida per Hilario Albarracín, s'ha posicionat al capdavant en el concurs exprés que el banc ha celebrat i a què també s'havia presentat PwC. També altres com Deloitte o EY. El 2018, KPMG es va embutxacar uns 28 milions d'euros per auditar els comptes de BBVA.

Aquest procés va agafar per sorpresa molts, ja que el termini legal per canviar d'auditor obliga a mantenir-lo durant 10 anys i això amb KPMG no s'havia complert, ja que BBVA la va fitxar fa tres anys en substitució de Deloitte.

El contracte d'auditoria de BBVA es posiciona com el tercer més gran de l'IBEX 35. Per davant es troben el del Banc Santander, amb 100 milions d'euros, i el d'Iberdrola, amb més de 28 milions.

Malgrat que es comenta que aquesta decisió de buscar un nou auditor estigués relacionat amb les actuacions de l'entitat que la relacionen amb el cas Villarejo, en la presentació de resultats del tercer trimestre, l'actual conseller delegat de BBVA, Onur Genç, va negar que la decisió de llançar un concurs estigués vinculada en aquest sentit.

Noticias relacionadas

contador