ep bolsamadrid 20190319125934
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

La companyia de producció de compostos plàstics a Europa Kompuestos s'ha incorporat aquest dilluns al Mercat alternatiu Borsari (MAB) a través de la primera operació combinada d'oferta de subscripció i venda d'accions de la història del MAB, per un import conjunt superior a 10 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat.

El tram d'augment de capital de 5 milions d'euros dotarà la companyia dels recursos necessaris per desenvolupar el negoci dels bioplàstics a través de la posada en marxa d'una nova línia de fabricació que estarà operativa en un any.

"L'operació ha tingut molt bona acollida al mercat, la qual cosa és sens dubte una aposta clara dels inversors davant de propostes industrials sostenibles i que potencien l'economia circular en l'ús dels materials plàstics", ha explicat el president de Kompuestos, Ignacio Duch.

És la primera operació combinada d'oferta de subscripció i venda d'accions de la història del MAB

Duch ha valorat aquesta sortida a borsa com una opció "per poder seguir creixent i simultàniament oferir sortida als fons" que van contribuir a l'expansió. Aquesta operació ha permès la desinversió dels accionistes financers, Caixa i Institut Català de Finances (ICF).

"És una pràctica comuna en països amb mercats de capitals més desenvolupats que el nostre, constitueix una novetat a Espanya i estic segur que serà una bona alternativa a considerar per empreses en circumstàncies similars", ha afirmat.

L'assessor registrat de Kompuestos ha estat Impulsa Capital, mentre que GVC Gaesco Valors ha actuat com a entitat coordinadora i proveïdor de liquiditat, així com a entitat col·locadora junts amb Intermoney. "Els inversors que han decidit entrar a Kompuestos són inversors tots ells d'altíssima qualitat i amb sobrada capacitat d'acompanyar la companyia en els seus plans d'expansió", han sostingut des de Gaesco Valors.

La capitalització borsària de la companyia al preu de l'operació supera els 30 milions d'euros. Kompuestos havia fixat com a valor de referència per a cadascuna de les seves accions als 2,48 euros. El seu codi de negociació és KOM.

contador