kimberly clark
135,24$
  • -1,19$
  • -0,87%

Kimberly-Clark, fabricant dels mocadors Kleenex i del paper higiènic Scottex, ha obtingut un benefici net atribuït de 454 milions de dòlars (403 milions d'euros) durant el primer trimestre de l'any, gairebé cinc vegades més que durant el mateix període de 2018, quan va guanyar 93 milions de dòlars (83 milions d'euros). La multinacional ha destacat que les pujades de preus li han permès compensar l'impacte negatiu del tipus de canvi i dels majors costos de les matèries primeres.

Les vendes netes de Kimberly-Clark durant els tres primers mesos de 2019 s'han registrat, però, un retrocés del 2%, fins als 4.633 milions de dòlars (4.118 milions d'euros), incloent-hi un impacte desfavorable del tipus de canvi de cinc punts percentuals. D'aquesta manera, les vendes de la companyia en termes orgànics 'només' han crescut un 3%.

Entre gener i març, els preus de venda dels productes de Kimberly-Clark han augmentat aproximadament un 4%, ha explicat la multinacional durant la presentació de resultats. També ha dit que ha assumit un impacte negatiu de 152 milions de dòlars (135 milions d'euros) en relació amb el programa de reestructuració posat en marxa el 2018, mentre que l'estalvi de costos s'ha estimat en 60 milions de dòlars (53 milions d'euros) durant el trimestre.

Kimberly-Clark va anunciar l'any passat un pla de reestructuració que inclou la retallada d'entre 5.000 i 5.500 llocs de treball en quatre anys, xifra que equival al 12% o 13% de la seva plantilla, a més del tancament de deu centres de producció, amb l'objectiu d'estalviar uns 2.000 milions de dòlars (1.777 milions d'euros).

"Vam fer excel·lents progressos impulsant a l'alça els preus de venda per compensar els vents en contra de les matèries primeres i la divisa", ha assenyalat Mike Hsu, conseller delegat de Kimberly-Clark.

contador