ep archivo   el banco suizo julius baer
TWITTER / @PERUNEWSPAPERS - Archivo

El banc suís Julius Baer s'enfonsa a la borsa després de decebre el mercat en reconèixer que les entrades netes de capital han estat més modestes del previst i no haver pogut capitalitzar el col·lapse de Credit Suisse.

A finals d'abril del 2023, els actius gestionats ascendien fins als 429.000 milions de francs suïssos, xifra que suposa un augment de l'1% des de començament d'any. Segons la companyia helvètica, aquest repunt es deu a l'evolució positiva dels mercats i a les entrades netes de diners nous, compensades en part per un impacte monetari negatiu, a causa principalment de l'enfortiment del franc suís enfront del dòlar nord-americà, evolució que es va accelerar a abril.

“Les noves entrades netes de diners van tenir un començament lent a principis de 2023 i van continuar veient-se afectades pel despalanquejament dels clients, encara que en menor mesura que a principis de 2022. Les entrades netes de fons van millorar durant l'última part del període, que es va traduir en noves entrades netes de fons per valor de 3.500 milions de francs suïssos a finals d'abril, o 5.200 milions de francs suïssos si se n'exclou l'efecte del despalanquejament, amb contribucions sòlides de clients domiciliats a Àsia (especialment Hong Kong), Europa (especialment el Regne Unit i Irlanda i Suïssa), l'Orient Mitjà i Israel”, detallen des de la companyia de Zuric.

Les xifres es van situar per sota de les expectatives, ja que alguns analistes preveien entrades de capital molt més destacades, encara que altres havien advertit que Julius Baer podria trigar més temps a atraure fons que abandonin Credit Suisse.

Per exemple, els analistes d'RBC, que havien previst unes entrades netes, ajustades per l'efecte de la reducció del risc i l'endeutament dels clients, de 6.000 milions de francs suïssos durant els quatre primers mesos d'aquest any, després del fort impuls dels dos darrers mesos de l'any passat.

"De cara al futur, s'espera que l'important creixement actual i futur de la base de gestors de relacions del grup beneficiï significativament la generació de diners nous nets a mitjà termini", han indicat des de Julius Baer.

Així mateix, la companyia suïssa ha assenyalat que les seves “sòlides” posicions de capital i liquiditat es van continuar reforçant el primer quadrimestre del 2023. A més, Julius Baer va finalitzar el febrer passat el programa de recompra d'accions llançat el març del 2022. En el marc de aquest programa, Julius Baer va recomprar 7.799.460 accions nominatives, de les quals 2.074.888 accions (per un valor conjunt de 124 milions de francs suïssos) es van adquirir durant els dos primers mesos del 2023.

Relacionat amb això, UBS aspira a tancar l'adquisició de Credit Suisse durant les properes setmanes i espera un impacte d'uns 17.000 milions de dòlars per l'operació, alhora que intenta limitar les sortides dels clients després de l'agitació provocada pel col·lapse del seu antic rival.

contador