• Un accionista minoritari demana la dimissió de tots els consellers de la família Villar Mir
  • El president de Fertiberia, Javier Goñi, substituirà López Madrid
ep junta generalaccionistasohl
PABLO MORENO

Tancament de files d'OHL i la familiar Villar Mir al voltant del exconseller de la constructora Javier López Madrid, investigat en l'operació Lezo', que va dimitir dilluns per "motius personals" per centrar-se en les seves obligacions fora d'Espanya, segons la companyia . El màxim accionista i fundador d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, ha assegurat, al terme de la junta d'accionistes de la constructora, que confia "absolutament en López Madrid" i ha confirmat que seguirà al capdavant de la metal·lúrgica Ferroglobe i com a conseller delegat del holding familiar Grup Villar Mir.

  • 0,33€
  • 4,32%

"López Madrid ha dimitit perquè així ho ha decidit ell, no tenia cap obligació legal per deixar el consell d'OHL", ha apuntat Villar Mir. Pel que fa a si la implicació de l'exconseller suposa un problema de reputació per a la companyia que va fundar, l'empresari madrileny ha restat importància a l'assumpte en afirmar que "la imatge és una cosa molt subjectiva, canvia amb el temps. Apareixen moltes notícies, que en alguna ocasió no són del tot certes, com que jo estic imputat a la 'Operació Lezo' i això no ha passat mai".

No obstant això, el jutge Eloy Velasco sí que ha requerit informació sobre Villar Mir i l'exministre de Treball Eduardo Zaplana sense arribar declarar-los investigats -nou terme per denominar als imputats-.

López Madrid, també gendre de Villar Mir, va ser detingut el 22 d'abril dins de l’'Operació Lezo', relacionada amb un delicte societari a l'empresa pública madrilenya Canal d'Isabel II, que hauria servit a alguns directius i l'expresident de la Comunitat Ignacio González enriquir-se il·legalment. El financer està implicat en el suposat pagament d'una comissió d'1,4 milions d'euros al PP pel projecte del tren de Rodalies a Navalcarnero.

Després de declarar davant del jutge, el magistrat va deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros. OHL va apuntar després de la seva detenció que López Madrid no ocupava cap responsabilitat executiva ni representativa al grup en aquell moment. No obstant això, fins a la seva dimissió aquest dilluns ha ocupat el càrrec de conseller extern dominical des de 1992.

A més del màxim accionista de la constructora, el conseller delegat Tomás García Madrid ha defensat en declaracions a la premsa que "ni l'empresa ni cap dels seus consellers està imputat per casos de corrupció". "El projecte del tren a Navalcarnero és la pitjor concessió a la qual hem accedit en tota la història d'OHL", ha recordat el conseller delegat sobre el cas en què s'investiga a López Madrid.

OHL té presentat un recurs contenciós-administratiu contra la Comunitat de Madrid en el qual li reclama 371 milions d'euros pels danys i perjudicis soferts per l'empresa en el contracte de rodalies Móstoles-Navalcarnero adjudicat pel Govern regional.

La dimissió de López Madrid també va estar latent a les intervencions dels accionistes que van preguntar al consell pel cas del gendre de Villar Mir, així com per la situació que travessa l'empresa pel seu endeutament i els problemes sorgits per diversos projectes de construcció internacional fallits.

Un dels minoritaris va arribar a reclamar la sortida del consell de la companyia de "tot aquell que tingui el cognom Villar Mir, perquè siguin substituïts per consellers independents", petició que va ser recolzada amb aplaudiments per la resta de socis presents a la junta.

OHL va anunciar hores abans de la junta que Javier Goñi del Cacho, actual president de l'empresa de fertilitzants Fertiberia, ocuparà el lloc vacant de López Madrid.

contador