jpmorgan logo dl banks usa 1
JP Morgan

El banc JP Morgan Chase, el més important dels Estats Units, ha presentat un benefici de 8.282 milions de dòlars al primer trimestre, equivalent a un benefici per acció (BPA) de 2,63 dòlars, xifra que s'ha situat lleugerament per sota dels 2,70 dòlars anticipats pel consens. Al primer trimestre de l'any passat, l'entitat va presentar un benefici de 14.300 milions, xifra que suposa una caiguda del 42%.

  • 204,79$
  • 1,15%

Els ingressos del banc durant el primer trimestre van caure un 5%, fins als 30.700 milions de dòlars, encara que aquesta xifra sí que ha superat lleugerament la previsió dels 30.500 milions. Per part seva, les despeses van augmentar un 2%, fins als 19.200 milions.

L'entitat ha provisionat 1.420 milions de dòlars durant el període per a "reserves de crèdit, en gran part a causa de més probabilitats de riscos a la baixa", segons ha explicat el seu president i conseller delegat, Jamie Dimon, que la setmana passada ja va anticipar vents en contra per al creixement.

En aquest sentit, el banquer ha assenyalat que "seguim sent optimistes sobre l'economia, si més no a curt termini", perquè "els balanços dels consumidors i les empreses, així com la despesa dels consumidors, es mantenen a nivells saludables".

Tot i això, ha afegit que "veiem importants desafiaments geopolítics i econòmics per davant a causa de l'alta inflació, els problemes de la cadena de subministrament i la guerra a Ucraïna".

Per exemple, al negoci de préstecs hipotecaris, les noves hipoteques van disminuir un 37%, fins als uns 25.000 milions, "principalment, a causa de l'entorn de taxes a l'alça", segons ha explicat Dimon.

En altres paràmetres destacats, la ràtio de rendibilitat ROE de l'entitat va caure fins al 13%, mentre que la ràtio de capital TIER 1 es va situar en l'11,9%. El consell del banc ha autoritzat un "nou pla de recompra d'accions de 30.000 milions de dòlars" a partir del proper 1 de maig.

Al negoci de Corporate & Investment Bank, les comissions es van reduir un 31% "a causa d'una menor activitat de subscripció de capital i deute".

"El nostre enfocament aquest trimestre es va mantenir a ajudar els nostres clients a navegar mercats difícils i esdeveniments impredictibles, cosa que va incloure treballar amb els governs per implementar sancions econòmiques d'una complexitat sense precedents. Si bé la nostra companyia continuarà lidiant amb aquesta agitació global, els nostres cors estan amb el patiment extrem del poble ucraïnès i amb tots els afectats per la guerra”, ha conclòs Dimon.

Noticias relacionadas

contador