ep archivo   aerolineas del grupo iag
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de JP Morgan han pujat el seu consell de IAG fins a 'sobreponderar' des de 'neutral', amb una significativa millora del preu objectiu fins als 2,85 euros des dels 1,66 euros anteriors. IAG cotitza actualment a Espanya a 2,4 euros.

IAG

  • 1,94€
  • -1,94%

El banc estatunidenc es refereix al hòlding d'aerolínies com "el més fort d'Europa". "Esperem que 2021 continuï suposant una estona, però les perspectives per al 2022 i d'ara endavant semblen prometedores, ja que el transport mundial comença a normalitzar-se", afegeix.

Davant aquest escenari, i encara que preveu "turbulències en el viatge", JP considera que IAG "és una inversió atractiva a llarg termini". "Establim un nou preu objectiu de 2,85 a desembre de 2021 i pugem a sobreponderar", precisa.

TRES CATALITZADORS

JP Morgan identifica tres catalitzadors positius a curt termini per a la companyia. D'una banda, el fet que en l'últim mes la taxa de vacunacions a Europa hagi augmentat significativament. "Encara no és clar quan es permetran a nivell general els viatges intraeuropeus, però per a finals d'estiu esperem un repunt significatiu en tota la regió", anticipa. Destaca també com a catalitzador positiu que el passat 25 d'abril la president de la Comissió Europea suggerís que els turistes estatunidencs que hagin estat vacunats podran visitar la UE aquest estiu. A tot això se suma que aquest dilluns tant el primer ministre del Regne Unit com la UE van suggerir que estan a favor de permetre la represa dels viatges internacionals en breu.

Abans del Covid, IAG era un dels grups d'aerolínies més rendibles d'Europa. "Per a 2023-2024 creiem que pot generar un marge EBIT del 12-15%, en línia amb el seu rendiment i objectius.

També agrada a JP Morgan, de cara al llarg termini, el fet que, quan la seva capacitat torni a ser el 90% dels nivells de 20219 (potser en 2023), IGB creu que els seus costos unitaris no relacionats amb el combustible seran iguals o inferiors als de 2019. "Això es deu als importants estalvis de costos estructurals que ha aconseguit reeixit", afirmen el banc.

El tercer catalitzador positiu a llarg termini té a veure amb l'adquisició de Air Europa i, en general, el seu "sòlid historial d'adquisicions". Si és aprovada per la UE, la compra de Air Europa podria completar-se a la fi de 2021.