• A més, Jefferies millora la recomanació sobre la 'teleco' fins a mantenir des d''infraponderar'
  • Telefónica cotitza amb moderades pujades fins als 7,66 euros
jose maria alvarez-pallete presidente de telefonica en junta de accionistas

Jefferies ha millorat el preu objectiu de Telefónica un 10%. D'aquesta manera, se situa ara als 8,4 euros des dels 7,6 euros. Aquesta jornada, la 'teleco' ha caigut un 1,75%, fins als 7,52 euros. A més, després de cinc anys, Jefferies millora la recomanació sobre la 'teleco' fins a mantenir des d’'infraponderar'.

  • 4,12€
  • -0,53%

L'entitat apunta que el sector de les telecomunicacions espanyol millora. No obstant això, veuen riscos que vagi a la baixa una altra vegada per la debilitat de la moneda a Llatinoamèrica i el Regne Unit amb la lliura. Un altre dels riscos és que augmentin els tipus d'interès per sobre del que s'esperava.

El banc considera que l'oferta de "més per més" fa millorar els seus ingressos i "la població tolera les actualitzacions" perquè s'ofereixen més serveis, encara que el preu sigui més gran. Quant als seus serveis, Jefferies apunta que podria haver-hi un enfrontament col·lectiu contra Mediapro per la presència del futbol.

Així mateix, asseguren que les promocions estan cada vegada més confinades a un segment de 'valor' diferencial. "Quan la macro pressió estava forçant els ingressos del mercat espanyol a una declinació de diversos anys, els rivals de Telefónica naturalment van lluitar per guanyar-hi participació", han apuntat des de l'entitat. Al nou escenari, tots els operadors podrien concloure lògicament que el creixement sostenible dels guanys "es realitza de manera més fiable a través d'una estratègia cooperativa de preus 'més per més'", afegeixen.

Així, recorda que els operadors de telecomunicacions es van alinear millor amb les renovacions de futbol. Els acords de nous drets de la Lliga dels Campions entraran en vigència a mitjans de 2018 i mitjans de 2019 els de La Lliga. Mediapro ha recuperat els drets de la Lliga dels Campions. Cap operador de telecomunicacions s'ha registrat per accedir a la venda, i "Mediapro té una alternativa DTC limitada per monetitzar els seus drets. Això pot crear un enfrontament interessant", asseguren.

Noticias relacionadas

contador