• Jefferies li atorga un potencial alcista del 20%
applus_bolsa_119

La companyia especialitzada en inspecció, assajos i certificació, Applus, anunciava dimecres passat que havia arribat a un acord per la compra del 80% de les accions d'Inversions Finisterre, una companyia amb seu a Galícia especialitzada en la inspecció tècnica de vehicles (ITV), que presta els seus serveis també a Costa Rica. Una notícia que ha estat recolzada pels analistes de Jefferies i Citi.

  • 12,72€
  • 0,16%

L'operació es va tancar per 89 milions d'euros. "L'acord és estratègicament sòlid i la reducció del palanquejament dóna marge per a futures fusions i adquisicions", indiquen des de Jefferies. Els analistes atorguen a la companyia un preu objectiu de 13 euros, un nivell que suposa un potencial alcista del 20% respecte als 10,82 euros amb què cotitza aquest dijous. "Hi ha un acord per comprar potencialment la participació restant del 20% en la companyia després de juliol de 2022", recorden al seu informe.

D'altra banda, els analistes de Citi són menys optimistes amb la companyia. El seu preu objectiu és de 10,7 euros i la seva recomanació és 'neutral'. No obstant això, al seu informe destaquen que les seves noves operacions a Galícia i Costa Rica representen el 15% dels guanys del grup, juntament amb la seva activitat a Irlanda.

No obstant això, les accions de la companyia es ressenten aquest dijous amb un retrocés del 2,5%. Els inversors no es mostren tan positius amb adquisició de les operacions a Galícia i Costa Rica d'Inversions Finisterre, les quals s'espera que tinguin uns ingressos de 74 milions d'euros el 2017. A Galícia, opera en exclusivitat a la regió mitjançant 25 estacions i 10 unitats mòbils, amb a prop de 500 empleats. La concessió expira el desembre de 2023 i pot ser renovada en períodes de 4 anys fins a l'any 2037 d'acord amb el contracte concessional.

Noticias relacionadas

contador