ep melia confia en que 2023 sea el ano de la recuperacion total y abrira 25 hoteles en 14 paises
MELIÁ HOTELS

Jefferies espera que Melià publiqui uns resultats del primer trimestre de l'any (els anunciarà el proper 11 de maig) "forts", impulsats per l'oci i la recuperació dels esdeveniments i grups.

  • 7,42€
  • 0,61%

Tot i això, la companyia manté la cautela sobre el grup hoteler "atès el risc de tendència a la baixa a la segona meitat d'any".

Per a la segona part del 2023, l'escenari base d'aquests experts contempla una recessió, amb menys ocupació hotelera i preus més baixos. "Això donarà lloc a un EBITDA de 400 milions, enfront dels 427 milions que estima el consens, i a un deute net en relació amb l'EBITDA de 4,7 vegades", detallen.

"Som cautelosos sobre l'exposició de Meliá a l'oci (70% de les vendes), que s'ha beneficiat de la demanda acumulada el 2022, però que preveiem vulnerable a la caiguda del comerç i a les pressions dels consumidors", afegeixen.

Si no hi ha recessió el 2023, l'ocupació es podria recuperar fins al 69% (enfront del 71% del 2019), amb un creixement de preus al voltant del 5%, diuen aquests experts. "En aquest escenari, la companyia podria generar un EBITDA al voltant de 500 milions, que està un 20% per sobre del consens, i el deute net en relació amb l'EBITDA cauria a 2,9 vegades el 2023", anticipen.

Jefferies té actualment un consell de mantenir sobre Meliá, amb un preu objectiu de 5,80 euros, molt proper als nivells actuals de cotització de la companyia. Segons aquests analistes, el negoci de l'hotelera continua sent molt palanquejat, amb poca visibilitat sobre el calendari d'alienació d'actius.

Noticias relacionadas

contador