ep italia prohiberyanair cobrarequipajemano
AGCM

L'Autoritat Garant de la Competència i els Mercats italiana (AGCM) ha anunciat que no permetrà a les aerolínies de baix cost Ryanair i Wizz Air cobrar als seus clients un suplement per l'equipatge de mà en cabina a partir de l'1 de novembre.

L'autoritat va publicar un comunicat a la seva pàgina web en la qual explica que "ha ordenat provisionalment la suspensió de la nova política d'equipatge per part de les aerolínies de baix cost Ryanair i Wizz Air, que ha entrat en vigor l'1 de novembre de 2018".

La nota explica que, d'acord amb la nova política de les dues companyies, els passatgers només podran portar gratis amb sí una petita bossa que pugui ser col·locada a l'espai situat sota dels seients. Si volen portar equipatge de mà en cabina, hauran de pagar un càrrec addicional.

En la seva opinió això "no permet la comparació real amb les tarifes de les altres companyies", de manera que s'està "enganyant el consumidor"

L'autoritat italiana considera que aquest sobrecost representa una càrrega "no previsible" per al consumidor que hauria d'estar inclòs a la tarifa estàndard, perquè aplicar-ho després és "una representació falsa del preu real del bitllet". En la seva opinió això "no permet la comparació real amb les tarifes de les altres companyies", de manera que s'està "enganyant el consumidor".

Per tant, l'autoritat insta Ryanair i Wizz Air a suspendre temporalment totes les activitats dirigides a sol·licitar un recàrrec per al transport d'equipatge de mà gran i l'insta a proporcionar als clients de forma gratuïta un espai per a elles en cabina o en celler.

Les dues aerolínies tenen ara cinc dies per notificar a l'autoritat italiana de les mesures adoptades en compliment de la decisió. L'aerolínia irlandesa Ryanair i la companyia de baix cost hongaresa Wizz Air han començat a implementar des d'aquest dijous la seva nova política d'equipatge de mà a bord de la cabina, amb la qual busquen reduir els retards.

Noticias relacionadas

contador