• El concurs d'Isolux és el major d'una companyia de construcció dels últims anys
ep isolux corsan

El consell d'administració d'Isolux Corsán ha aprovat la sol·licitud del concurs de creditors per al grup i sis dels seus filials, ja que la companyia no ha aconseguit captar un inversor que entri al seu capital i el rescat.

El president de la constructora, Nemesio Fernández-Cuesta, i els membres del consell d'administració han decidit presentar la dimissió per tal de "facilitar la gestió de la nova etapa", han informat a Europa Press fonts de la companyia.

Isolux recorre finalment al concurs en no poder escometre una segona reestructuració

El concurs d'Isolux és el major d'una companyia de construcció dels últims anys i dels de més dimensió de la història empresarial espanyola juntament amb els de Martinsa Fadesa, Abengoa, Nueva Rumasa, Pescanova i Reyal Urbis.

Isolux recorre finalment al concurs en no poder escometre una segona reestructuració del seu deute tot just un any després que al juliol de 2016 va ser rescatada pels seus bancs creditors, que des de llavors controlen la companyia.

El grup, en 'preconcurs' des del passat mes d'abril, buscava un soci que entrés al seu capital, injectés fons i la refloti. El grup no ho ha aconseguit, si bé durant aquesta última reunió de l'actual consell s'ha adonat de sis ofertes presentades per diferents inversors interessats sobre diferents negocis de la divisió de construcció i enginyeria de l'empresa.

La companyia es declararà en fallida amb un 'forat' (un patrimoni negatiu) d'uns 801.900.000 d'euros i una plantilla, després de l'ERO pactat l'any passat, de 3.884 treballadors. D'ells, els empleats de les empreses que sol·licitaran el concurs són 1.992 empleats, 1.104 d'ells, a Espanya.

Noticias relacionadas

contador