ep archivo   sede de la compania de tecnologia y consultoria indra en alcobendas madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Banc Sabadell ha decidit treure Indra de la seva cartera de Petites & Mitjanes empreses per "les incerteses" relacionades amb el relleu del seu president. La companyia es va enfonsar divendres més d'un 7% i segueix caient amb força aquest dilluns (-3%) després de conèixer que la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials), principal accionista d'Indra amb el 18,75%, vol prescindir de Fernando Abril-Martorell.

  • 20,28€
  • 0,80%

El consell d'administració d'Indra es reuneix avui per decidir sobre aquest cessament i diferents mitjans apunten que el seu substitut serà Marc Murtra.

"És una notícia negativa després que l'actual president havia deixat encarrilada la companyia amb una fortíssima cartera de comandes i reduït deute", indiquen des del banc. Afegeixen que l'acció està caient "fruit de les incerteses que apareixen després del possible canvi de gestor i la possibilitat que torna a planejar sobre una possible compra d'ITP, per al qual es necessitaria una ampliació de capital". Es parla de valoracions de 1.500 milions, enfront dels 1.320 milions de capitalització d'Indra.

"Per aquestes incerteses, hem tret la companyia de la nostra cartera", afirma l'entitat.

Segons informen diferents mitjans, el Govern volia que Indra tornés a negociar la compra d'ITP Aero, en mans de Rolls Royce, dos anys després del fracàs de les converses. No obstant això, Fernando Abril-Martorell s'hi va resistir i això devia accelerar el seu cessament al capdavant de la companyia. Recordem que a mitjans de juny de 2019, Indra es va enfonsar en borsa davant la possibilitat que hauria de fer una ampliació per a aquesta compra d'ITP. A finals de juliol d'aquell any, i després d'anunciar que renunciava a l'operació, es disparava un 6% en borsa.

"El canvi en la presidència d'Indra introdueix un factor d'incertesa de cara al futur de la companyia. A més, a aquesta notícia s'uneix la possibilitat que Indra pugui ser un dels valors candidats a sortir de l'IBEX durant la reunió del 10 de juny, la qual cosa afecta la cotització a curt termini", indiquen des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador