cbinditex1 short1
45,34€
  • 0,64€
  • 1,43%

Inditex i el MIT han signat un acord per promoure la recerca en desafiaments globals de sostenibilitat i en anàlisi de dades aplicades al negoci. La companyia tèxtil aportarà més de 4 milions de dòlars per a projectes plurianuals d'investigació. A més, l’acord contempla la renovació del programa de beques anuals per a estudiants del MIT a Inditex.

El president d'Inditex, Pablo Isla, i el president del Massachusetts Institute of Technology (MIT), Rafael Reif, han segellat un acord de col·laboració per desenvolupar conjuntament línies d'investigació tecnològica. L'objectiu és, d'una banda, impulsar iniciatives d'economia circular a través de la investigació en noves tecnologies vinculades amb la sostenibilitat i especialment amb el reciclatge de materials tèxtils, i de l'altra, desenvolupar àrees d'investigació relatives a l'anàlisi de dades aplicades al negoci.

En concret, el nou acord de col·laboració es concreta en quatre àrees. La primera, el suport a l'activitat de recerca del MIT amb la constitució de càtedres d'Inditex en àrees com la sostenibilitat i la investigació d'operacions. La segona, l'adhesió d'Inditex al MIT Institute for Data, Systems and Society per aprofundir l'anàlisi d'àrees com a intel·ligència artificial, aprenentatge automatitzat i data science amb una aportació plurianual d'1,2 milions de dòlars.

L'objectiu és la recerca en noves tecnologies vinculades amb la sostenibilitat i especialment amb el reciclatge de materials tèxtils

En tercer lloc, la renovació del programa de beques d'Inditex per als estudiants del MIT Leaders for Global Operations Master (LGO), promogut pel MIT School of Engineering i la MIT Sloan School of Management. El programa fomenta la millora d'habilitats tècniques i de gestió a través d'experiències educatives personalitzades i dirigides a través de residències temporals d'estudiants a la seu d'Inditex a Arteixo (Espanya).

Finalment, la quarta fase és la convocatòria d'una nova edició del fons MIT-Spain INDITEX Sustainability Seed per promoure col·laboracions de recerca entre professors i estudiants al MIT i els seus homòlegs en universitats i institucions de recerca a Espanya en àrees com noves tècniques de reciclatge tèxtil i la creació de noves fibres a partir de tecnologies sostenibles. El fons està dotat amb 450.000 dòlars per als tres anys de durada.

Inditex i MIT consoliden així el seu compromís compartit amb la innovació i l'educació que en el passat els ha portat a establir col·laboracions conjuntes d'investigació, amb projectes tecnològics focalitzats en la logística, en la sostenibilitat i en l'enginyeria d'operacions.

Noticias relacionadas

contador