bolsa-madrid-ibex-35 20190805080410
Reuters
43,87€
  • -0,70€
  • -1,57%

Les companyies Inditex i Amadeus són "excel·lents empreses espanyoles en què invertir" ja que estan "ben situades per prosperar sigui el que sigui el clima polític espanyol" pel seu posicionament competitiu i l'historial de rendiment superior en termes de turbulències del mercat, segons el director de renda variable europea d'Aberdeen Standard Investments, Ben Ritchie.

  • 59,46€
  • -0,30%

L'empresa de tecnologies de viatges la inversió de la qual contínua en infraestructura ha creat "una barrera forta i sostenible en el temps", i la cadena de botigues de moda liderada per Amancio Ortega, que posseeix una "impressionant creació de valor per als inversors", són els dos valors de l'IBEX 35 recomanats per Aberdeen, en declaracions a Europa Press.

En aquest sentit, Ritchie ha destacat que Amadeus reté anualment més del 95% dels seus clients, cosa que li permet beneficiar-se del creixement estructural a llarg termini del transport aeri. A més, més del 80% dels ingressos de la companyia són de naturalesa recurrent.

"La companyia ha utilitzat el flux de caixa generat pel seu negoci principal per traslladar-se a noves àrees, com els sistemes de reserves hoteleres i la informàtica aeroportuària, que tenen un important potencial de creixement durant els propers anys", ha detallat.

Pel que fa a Inditex, Ritchie ha posat en valor el model operatiu "ràpid i àgil" que ha proporcionat "una impressionant creació de valor per als inversors". Així mateix, ha destacat la primerenca integració de l'oferta en línia amb les botigues, cosa que el situa "molt per davant" de la seva tradicional competència minorista.

"RELATIVAMENT RELAXATS" PER LA POLÍTICA ESPANYOLA

El director de renda variable europea troba "moltes oportunitats interessants al mercat espanyol". Així, en un moment d'incertesa política per la formació de govern, Ritchie ha assegurat que la comopanyia d'inversió es troba "relativament relaxada" sobre el futur comportament operatiu de les seves inversions a Espanya, independentment de la dinàmica política.

Veu "poques raons" que justifiquin que aquest rendiment superior al d'altres països europeus no es mantingui

"Espanya segueix tenint un comportament econòmic relativament bo tot i diversos anys d'incertesa política", ha afirmat Ritchie, que troba "poques raons" que justifiquin que aquest rendiment superior al d'altres països europeus no es mantingui, a causa de la naturalesa relativament dinàmica de l'economia i l'enfocament més flexible del mercat laboral.

Tot i la forta presència dels bancs, que s'enfronten als seus propis reptes estructurals, en el selectiu espanyol, la companyia d'inversió es mostra "optimista" pel que fa a les perspectives per als selectors de valors al país.

MAL MOMENT PER AL SEGMENT DEL GAS

"Des de fa temps tenim una visió negativa de les empreses espanyoles de serveis públics regulats", ha reconegut Ritchie, que ha subratllat que aquestes empreses han guanyat "en excés", especialment en el segment del gas.

Aberdeen, la major gestora activa del Regne Unit i la segona d'Europa després de la fusió de Standard Life plc i Aberdeen Asset Management el 2017, segueix l'estratègia d'inversió de selecció de valors 'bottom-up', per la qual cosa es busca valor de una posició individual cap a les variables globals.

D'aquesta manera, la companyia -que gestiona actius per valor de 562.700 milions d'euros a nivell global al tancament del 2018- no afavoreix "cap sector en particular". A Espanya, la companyia gestiona més de 1.320 milions d'euros i ocupa el lloc 57 en el rànquing de gestores, segons les últimes dades d'Inverco.

contador