• La companyia tèxtil presenta resultats semestrals el 21 de setembre
  • L'entitat sobresurt com l'aposta més arriscada ja que cau un 32% el 2016
Ibex 35 bolsa

El mes d'agost ja s'està acabant i per a molts és sinònim del final del període estiuenc. Aquesta època acostuma a caracteritzar-se per l'alta volatilitat, ja que el volum que es negocia és més reduït en comparació d'altres períodes de l'any.

  • 1,78€
  • 2,65%

Dia

  • 0,01€
  • 1,53%
  • 11.080,90
  • 1,50%
  • 43,06€
  • 0,87%

No obstant això, 'la tornada a l'escola' després d'unes vacances fa encarar l'any amb més energia i, per què no, amb ganes d'invertir en algun valor interessant. Els experts discrepen entre quins són els millors per invertir aquest mes, i cadascun té el seu favorit. Inditex, DIA i Bankia són els valors de l'índex espanyol elegits pels analistes del mercat.

En aquest sentit, Bankia és el valor que més s'ha deixat en l'acumulat de l'any, fins al 32,12%, mentre que la distribuïdora de moda i el grup de supermercats ho han fet un 0,38% i un 0,07 %, respectivament.

INDITEX

Inditex és un valor al qual el consens de mercat que recull Bloomberg fixa un potencial de retorn del 6,8%

El grup de distribució de moda presidit per Pablo Isla és un valor al qual el consens de mercat que recull Bloomberg fixa un potencial de retorn del 6,8%, amb un preu objectiu de 33,88 euros i un preu de mercat de 31,725 ​​euros . A més, el 65% recomana comprar títols d'aquesta companyia, davant el 10% que aconsella vendre.

"Ens vam decantar no només per al setembre, sinó també a llarg termini per Inditex", assegura l'analista d'XTB, Manuel Pinto. Apunta que el grup de distribució de moda segueix consolidant-se com "líder en el seu sector", en una tendència alcista constant amb la qual "ha aconseguit trencar resistències de manera successiva i que es veu com a següent nivell els 40 euros per acció". Per a això, seran clau els resultats semestrals que presentarà el 21 de setembre.

En la mateixa línia, Felipe López-Gálvez, analista de Self Bank, considera que aquesta companyia és la més adequada per invertir al setembre perquè a finals d'aquest mes presenta els resultats del segon trimestre. "El consens pronostica que les vendes han crescut un 11% gràcies a l'obertura de noves botigues i a la seva expansió en el segment en línia, que li permet registrar majors marges", explica.

Al seu torn, destaca que els títols de l'empresa presidida per Pablo Isla "presenten" uns nivells acceptables de volatilitat, cosa que li permet "capejar" millor el temporal si el mercat entra en una fase a la baixa, tot i que pertanyi a un sector cíclic.

DIA

El 68,8% dels experts de Bloomberg recomana comprar títols de la cadena de supermercats DIA

El 68,8% dels experts de Bloomberg recomana comprar títols d'aquest valor, mentre que el 9,4% aconsella vendre. Així, el potencial que li fixen és del 16,1%, amb un preu objectiu de 6,33 euros i un preu de mercat de 5,447 euros.

La cadena de supermercats DIA està mostrant una recuperació lenta però continuada del consum, factor que "pot ser un punt clau per al grup", segons l'analista financer i CEO d'Aideia Multigestión, José Ramón Sánchez-Galán. Ressalta igualment que aquesta millora també s'espera que es produeixi en els mercats portuguès, xinès, brasiler o argentí.

Deixant de banda els menors resultats de la companyia corresponents al primer semestre de l'any, l'analista subratlla que el deute net del grup entre gener i juny ha estat de 1.123,6 milions d'euros, xifra que representa una "lleugera millora" de 8,8 milions d'euros respecte al deute acumulat a finals de l'any precedent.

En relació al segon trimestre de l'any, l'expert apunta que durant aquest període s'ha observat una acceleració de les vendes en tots els mercats, amb vendes comparables positives en tots els països, tant entre abril i juny, com en la primera meitat de l'any, "considerant les difícils condicions existents per al negoci", conclou Sánchez-Galán.

BANKIA

El consens de mercat adjudica un preu objectiu de 0,88 euros al banc

En el cas de l'entitat bancària, el consens de mercat li adjudica un preu objectiu de 0,88 euros, davant el preu de mercat de 0,732 euros. A més, el consell del 55,2% és comprar, respecte al 20,7% que recomana vendre. El potencial de retorn marcat per al banc és del 20,5%.

Fins a la data, però, Bankia figura entre els pitjors valors de l'IBEX el 2016, amb una caiguda del 32%. Confirma així el que apunta Juan Enrique Cardiñanos, analista d'Admiral Markets, que esmenta l'elevada beta de l'entitat financera per explicar per què el banc cau més que l'IBEX, així com la possibilitat que passi al revés si les vendes deixen pas a les compres.

Així, des del seu punt de vista, en termes de resultats, el banc està deixant bons números, i manté unes xifres d'Ev-Ebitda (compara el valor d'una empresa amb els beneficis bruts abans d'interessos, impostos, amortitzacions i depreciacions) que li donen avantatge competitiu i amb una valoració per descompte d'al voltant del 20% anual.

contador