ep archivo   un escaparate de una tienda zara inditex
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Inditex continua centrant l'atenció del mercat abans que la cadena de moda gallega publiqui el proper 8 de juny els resultats del primer trimestre fiscal.

  • 43,43€
  • 0,65%

Els experts de Deutsche Bank han reiterat el seu consell de vendre el valor, amb una valoració de 21 euros per acció, ja que no hi veuen catalitzadors que justifiquin un preu objectiu més alt a l'escenari actual.

"La gran pregunta és què estan comprant ara els inversors amb Inditex. En la nostra opinió, el cas d'inversió ha evolucionat cap a un creixement de les vendes i una generació sòlida d'efectiu, però la volatilitat de les vendes i els marges observada al quart trimestre no ajuda, atesa la valoració premium", expliquen des del banc alemany.

"Amb la Xina i Rússia fora de l'agenda, la història del creixement de les vendes depèn en gran mesura de la fortalesa actual als EUA, on la nostra perspectiva econòmica és relativament pessimista. Al nostre parer, el grup demogràfic de clients d'Inditex no és el més exposat a la inflació, però preferim exposició al sector de luxe atesa la prima relativa en aquesta etapa” afegeixen.

"La valoració ha baixat de 25 vegades la ràtio preu/benefici (PE) a principis d'any fins a 19,5 vegades, que és més raonable. No obstant això, creiem que hi ha un risc per a les previsions de guanys del consens a causa d'una debilitat en la demanda subjacent a Europa i als EUA i d'un augment en els descomptes a tota la indústria", consideren.

El pessimisme de Deutsche Bank contrasta amb altres empreses més positives com Barclays, que la setmana passada va anticipar un "sòlid començament d'any" per a Inditex, amb els seus comptes a nivells preCovid. Així, van reiterar el consell de neutral sobre el valor, amb una valoració més elevada de 27 euros.

Noticias relacionadas

contador