ep archivo   sede central del grupo inditex
INDITEX - Archivo

Les accions d'Inditex estan caient amb força a les últimes sessions. "Creiem que aquesta debilitat es deu al creixent temor d'un alentiment del consum en un entorn macroeconòmic més desfavorable. Al nostre parer, els títols descompten un entorn excessivament negatiu", diuen els analistes de Renta 4, que fixa un preu objectiu de 30,1 euros per acció, amb una recomanació de sobreponderar.

  • 43,42€
  • 1,26%

Inditex publica resultats del seu segon trimestre fiscal del 2022 el proper dimecres 14 de setembre abans de l'obertura del mercat. Un període que per a Renda 4 “ve marcat per un entorn de més inflació i d'un creixent temor que el consum es vegi afectat per unes perspectives que apunen a un menor creixement. A més, serà el primer sense contribució de Rússia (i Ucraïna)".

Segons detallen en un informe recent, esperen que el creixement de les vendes es moderi en comparació amb el segon trimestre del 2021. També veuen el marge brut en 56%, 1,5 punts percentuals més que durant el segon trimestre del 2019, després de l'augment dels inventaris al primer trimestre avançant-se a les pujades de preus i malgrat la feblesa de l'euro enfront el dòlar i divises asiàtiques.

"Esperem que les despeses operatives augmentin un 7% enfront del 2021, que el marge EBITDA arribi al 27% i que el resultat net avanci un 6% en comparació amb el segon trimestre del 2019 tenint en compte un resultat financer similar i una taxa fiscal lleument més elevada", expliquen.

Creuen que l'enfocament "hauria de seguir principalment en la recuperació de les vendes en un entorn macro que s'està debilitant i amb un escenari d'inflació elevat més durador (pujades de preus selectives i gestió de les despeses energètiques i de primeres matèries)".

contador