ep aeropuertobarajas 20180329143302
EUROPA PRESS - Archivo

Ilunion Seguretat, l'empresa adjudicatària dels filtres de control de passatgers de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, ha negat que s'hagi mantingut durant els últims dies reunions amb Alternativa Sindical, que ha convocat una vaga del 24 d'agost al 3 de setembre, i afirma que les converses "estan en punt mort i no avancen des de fa dies".

Així, l'empresa de seguretat, que es remet al pactat al conveni col·lectiu i els acords amb Foment de setembre de l'any passat, ha confirmat que ja ha traslladat a la Delegació del Govern una petició de serveis mínims del 100% "perquè no hi hagi incidències a l'aeroport en una època tan sensible", en plena operació retorn de milers d'espanyols de les seves vacances.

UGT Ilunion Outsourcing ha manifestat aquest dimarts que no dona suport a la vaga d'auxiliars destinats als llocs de filtre de viatgers de l'aeroport de Madrid-Barajas convocada "de manera unilateral" per Alternativa Sindical per al període del 24 d'agost al 3 de setembre.

Alternativa Sindical ha anunciat que la vaga prevista entre el 24 d'agost i el 3 de setembre segueix endavant després del fracàs de les negociacions

Divendres es va produir una trobada a l'Institut Laboral de la Comunitat de Madrid entre sindicats i l'empresa per intentar aclarir les postures en relació a la convocatòria de vaga. Durant aquesta reunió no es va poder arribar a cap acord que paralitzés les aturades. Alternativa Sindical ha informat aquest dimarts en un comunicat que la direcció nacional d’Ilunion ha trencat definitivament les negociacions durant una nova reunió a l'Institut Laboral de Madrid, després que l'empresa presentés "una oferta a les exigències dels treballadors que ja estava gairebé tancada".

Segons ha indicat UGT en un comunicat, Alternativa Sindical no té representació al comitè d'empresa, per la qual entenen que la seva posició "no està recolzada pels treballadors i treballadores d'aquest servei" i no s'ha realitzat cap assemblea informativa i els companys i companyes no han estat consultats.

Per la seva banda, el portaveu d'Alternativa Sindical, Alberto García, ha assegurat que, tot i que Ilunion sostingui que les converses estan "en punt mort", les reunions entre el comitè de vaga i representants de Recursos Humans de l'empresa -l'última aquest mateix matí- s'han mantingut però "en secret" i al·ludeix a pressions per no fer-ho públic. García sosté que encara que no tinguin presència al comitè d'empresa de la companyia a Barajas sí que tenen representació a nivell estatal (en posseeixen més del 10%) i és a aquest nivell en el qual s'estan desenvolupant les negociacions.

Pel que fa a les declaracions que el conflicte està basat en què no s'estan pagant els plusos al mes corrent sinó a mes vençut, les ha qualificat de "cantarella", i ha assenyalat que en els propis plecs del concurs i en el conveni col·lectiu figuren dos plusos fixos de retribució mensual, l'aeroportuari i el de rotació, de més de 200 euros, que s'han de pagar cada mes.

LA VAGA SEGUEIX ENDAVANT

Alternativa Sindical ha anunciat, per tant, que la vaga segueix endavant després del fracàs de les negociacions. Aquest sindicat representa un 20% dels gairebé 1.000 treballadors d’Ilunion a l'aeroport madrileny, i reclama que Ilunion compleixi amb els plusos com els de radioscòpia, rotació o productivitat acordats amb la patronal i Foment en una taula de treball al setembre de l'any passat. També exigeix ​​que es respectin els complements consolidats amb l'anterior concessionària des de l'1 de juliol i que aquests no siguin absorbits per altres, i que garanteixi els plusos recollits en conveni.

"Avui tenia l'empresa una nova oportunitat en la mediació prèvia a la convocatòria de les aturades i ha canviat sobtadament de criteri per ordre de la direcció, en una actitud que fa ja inevitable la vaga i el conflicte", sentencia el sindicat, que ha assenyalat Aena com a responsable per haver adjudicat el contracte a l'oferta més barata.

Noticias relacionadas

contador