• Es tracta del quart any consecutiu amb creació de llocs de treball
almacen-ikea
Pixabay

Ikea va tancar el seu exercici fiscal 2016-2017 amb una facturació de 1.466 milions d'euros a Espanya, xifra que suposa un increment de gairebé el 6%, i amb l'augment de la seva plantilla en 518 nous llocs, fins a arribar als 8.676 empleats, segons ha anunciat aquest dilluns la multinacional sueca.

Es tracta del quart any consecutiu amb creació de llocs de treball, "reflex del seu compromís ocupador al país".

Malgrat l'alça de les vendes, el benefici net va retrocedir un 19% al seu últim any fiscal (entre l'1 de setembre de 2016 i el 31 d'agost de 2017, ambdós inclosos), fins als 98 milions d'euros, mentre que el benefici brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 130 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 13%.

La companyia es troba immersa en un "ambiciós" pla d'aposta i expansió per Espanya, que contempla nous i variats formats comercials fora del seu negoci tradicional dins d'un model omnicanal i l'impuls de la seva transformació digital, amb els plans d'inversió que tot això comporta.

En concret, la companyia ha impulsat durant l'exercici fiscal 2017 diversos projectes i contractacions en aquest sentit, com el servei de compra en línia o la botiga al centre de Madrid, Ikea Temporary Dormitorios. Per això, la companyia veurà disminuïda la seva rendibilitat fins que cobreixi les despeses en què ha incorregut per dur a terme aquests plans, segons han explicat a Europa Press des de la companyia.

Tots els mercats de la companyia van experimentar creixement de la seva activitat amb una facturació de 356 milions d'euros a Catalunya, seguit de Madrid (342.600.000 d'euros), Andalusia (257.400.000 d'euros), Llevant -Múrcia i València- (212.400.000 d'euros), Nord-oest -A Corunya i Astúries- (103.900.000 d'euros), Nord -Baracaldo i Pamplona- (98 milions d'euros) i Central -Saragossa i Valladolid- (95,7 milions d'euros).

L'augment de visitants a les botigues és més de 200.000 persones respecte a l'any anterior, fins als 40,6 milions de persones, i a la seva pàgina web, amb 108.700.000 de visites (+13,5%), representen també l'avanç del seu negoci a Espanya i la bona acollida de la seva oferta comercial al país, segons ha destacat la companyia.

Ikea va arribar a Espanya el 1996 amb les seves botigues de Badalona i Alcorcón i des de llavors s'ha anat reinventant i adaptant a les noves necessitats i demandes del client. És mercat de referència per al grup a nivell mundial i durant aquest període ha destinat recursos i inversió amb focus en innovació i transformació digital.

"Espanya és també un mercat estratègic per al qual Ikea té importants plans a futur, com a mercat pilot de noves fórmules per estar cada vegada més a prop del client i donar resposta a les seves necessitats. Futur que preveu, a més, el redisseny de la seva estructura logística al país per ampliar localitzacions i complir els seus objectius de millora pel que fa a l’experiència, temps i preu del servei", ha destacat.

contador