le chiffre d affaires d ibm inferieur aux attentes au troisieme trimestre apres le declin de son unite d infrastructure geree

IBM

167,36$
  • -0,20$
  • -0,12%

IBM va presentar dilluns els resultats del quart trimestre, que van superar les xifres d'ingressos i despeses, al primer informe de guanys del gegant tecnològic des de l'escissió de Kyndryl, el seu negoci de serveis de tecnologia de la informació. L'informe de resultats d'IBM es va publicar després de tancar el mercat.

Els resultats indiquen que IBM ha obtingut un benefici de 3,35 dòlars per acció, amb uns ingressos de 16.700 milions de dòlars. Els analistes esperaven que IBM obtingués un benefici de 3,30 dòlars per acció amb uns ingressos de 16.100 milions de dòlars, per la qual cosa s'han superat amb escreix les expectatives. Els ingressos han augmentat un 6,5% respecte al període anterior.

Les accions d'IBM han pujat un 5,7%, fins a 136,10 durant les operacions posteriors a la jornada borsària d'aquest dimarts.

L'empresa afirma que aquest ha estat el millor creixement trimestral i anual d'IBM des del 2011.

IBM s'està centrant actualment en la computació al núvol i la intel·ligència artificial. Per això, IBM va vendre el seu negoci d'anàlisi de dades sanitàries de la seva unitat Watson Health a una empresa de capital privat per més de 1.000 milions de dòlars.

IBM assenyala que els ingressos del núvol híbrid durant el trimestre han augmentat un 16%, fins als 6.200 milions de dòlars. Per a l'any, els ingressos del núvol híbrid han crescut un 20% fins als 20.200 milions de dòlars.

IBM ha dut a terme una llarga i massiva reestructuració. La transformació de diversos anys d'IBM s'ha centrat en el desenvolupament i l'expansió del que l'empresa anomena una plataforma de núvol híbrid obert, cosa que proporciona a l'empresa una seguretat de xarxa addicional.

"El 2021, vam continuar invertint per al futur augmentant la despesa en R+D, ampliant el nostre ecosistema i adquirint 15 empreses per enfortir les nostres capacitats de núvol híbrid i IA (intel·ligència artificial)", assenyala el director financer d'IBM, James Kavanaugh.

"Els nostres resultats del quart trimestre ens donen confiança a la nostra capacitat per complir els nostres objectius de creixement sostingut dels ingressos d'un sol dígit i un fort flux de caixa lliure el 2022", afirma el president executiu d'IBM, Arvind Krishna.

Noticias relacionadas

contador