ep parque eolico de iberdrola en grecia
IBERDROLA

Iberdrola repotenciarà quatre parcs eòlics terrestres a Galícia i Castella-La Manxa, cosa que permetrà reduir en 200 el nombre d'aerogeneradors instal·lats a les dues comunitats i elevar la producció d'energia de les instal·lacions de mitjana en un 30%, segons ha informat aquest dijous la companyia mitjançant un comunicat. Les màquines utilitzades en la repotenciació comptaran amb una potència unitària que multiplica fins a sis vegades la dels primers aerogeneradors instal·lats a Espanya fa més de dues dècades.

  • 12,29€
  • -0,20%

La repotenciació suposa substituir les velles turbines d'un parc per models més potents i eficients que utilitzen l'última tecnologia, ha explicat Iberdrola. D'aquesta manera es produeix més energia i es causa un menor impacte paisatgístic, fet que contribueix de manera significativa a l'eficiència i la sostenibilitat en la generació d'energia.

Amb aquesta acció, els parcs d'Iberdrola a Galícia tindran 82 aerogeneradors menys. Ubicat a Lugo, el parc eòlic Muras de 49 MW, engegat el 1998 i que genera energia neta per proveir una població equivalent de 41.000 llars a l'any, passarà de tenir 74 aerogeneradors de 660 kW a 11 aerogeneradors de 4,3 MW. Mentrestant, el parc Serra da Panda de 18,5 MW, operatiu des del 2002 i ubicat a La Corunya, reduirà en 19 el nombre d'aerogeneradors.

A Castella-La Manxa, els parcs que es beneficiaran de la repotenciació es troben a Albacete. Engegat el 2001, Molar de Molinar de 49,5 MW, abasteix a 29.500 llars d'energia neta, i comptarà amb 11 aerogeneradors de 4,5 MW, 64 menys dels 75 actuals de 660 kW. Per part seva, el parc eòlic Isabela, de 48 MW, passarà de 64 aerogeneradors de 750kW a 11 aerogeneradors.

S'espera que els projectes generin un impacte a l'economia local mitjançant l'ús de mà d'obra de la zona, i fins i tot més oportunitats indirectes durant el desmantellament i la construcció de la cadena de subministrament, ha indicat Iberdrola.

La iniciativa s'emmarca a la primera convocatòria d'ajudes del programa de Repotenciació Circular, atorgades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE).

Noticias relacionadas

contador