ep parque eolico askio iii de iberdrola en grecia
IBERDROLA

Iberdrola ha iniciat la posada en marxa a Grècia del parc eòlic Askio III, ubicat a la localitat de Galatin. Amb una potència instal·lada de 50 MW, serà capaç de subministrar energia neta, barata i autòctona suficient per abastir les necessitats anuals de més de 54.000 llars.

  • 11,90€
  • 2,10%

La companyia ha executat en poc més de sis mesos les obres per a la instal·lació dels "12 aerogeneradors dels quals consta el parc, amb pales de 70 metres de longitud i un diàmetre de rotor de 150 metres, així com tots els treballs necessaris per a la seva connexió a la xarxa. A més, s'ha ampliat la subestació de Lygeri, propera a la població de Kozani", han destacat des d'Iberdrola.

La planta es troba en una zona muntanyosa, tot i això, "la realització de forma simultània d'obra civil, transport i muntatge de les turbines ha permès executar en tan breu termini la construcció de la instal·lació, iniciada a l'abril. A més, amb la finalitat d'accelerar al màxim el procés de posada en marxa, totes les turbines han estat provades amb ajuda de grups electrògens abans de la connexió a la xarxa".

D'aquesta manera, Iberdrola ha finalitzat el projecte abans de l'arribada de l'hivern, fet que hauria endarrerit l'aportació de la producció renovable de la instal·lació al sistema elèctric grec, a causa de la forta acumulació de neu habitual a les muntanyes.

Durant la seva construcció, el projecte ha generat una mitjana de 75 llocs de treball, amb pics de fins a 150 llocs de treball, majoritàriament locals.

El parc eòlic Askio III ha comptat amb la participació de diverses empreses espanyoles. A la construcció de la subestació han pres part l'asturiana KLK i la madrilenya CT Enginyers, tant per al subministrament de determinats components principals elèctrics, com per a provisió i configuració d'equips de comunicació i control. A més, la companyia basca Ormazabal ha subministrat part de les cel·les dels aerogeneradors del parc.

Per tal de minimitzar l'impacte ambiental, "per al transport de pales s'ha utilitzat tecnologia Blade Lifter. Aquest mètode es basa en un tràiler de 10 eixos que incorpora una plataforma articulada que, a més de girar, es pot inclinar en vertical, cosa que fa possible el trasllat per carreteres i pistes ja existents. D'aquesta manera, redueix la necessitat de construir accessos addicions i disminueix l'impacte ambiental i paisatgístic", ha informat l'entitat.

El grup Iberdrola ja compta amb 365 MW instal·lats a Grècia. A més del parc Askio II, de 38 MW, que ja ha començat a rebre les pales a l'emplaçament, la companyia està desenvolupant a prop d'Atenes el projecte Rokani, de 18 MW, actualment en construcció.

Noticias relacionadas

contador