iberdrola nuevo logo 2

Iberdrola ha presentat aquest dimecres una evolució de la seva identitat de marca "dissenyada per reflectir de manera tangible la realitat d'una companyia sostenible i innovadora, líder mundial en energies renovables, que evoluciona amb les necessitats de la societat", segons ha indicat en un comunicat, en què ha remarcat que el compromís amb la sostenibilitat és un dels signes d'identitat.

  • 12,21€
  • 1,75%

Es tracta d'una evolució basada en la seva icona actual, molt reconeixible, que actuarà com a nexe d'unió entre tots els països on opera la companyia i que s'implementarà en una primera fase digital per, a poc a poc, anar adaptant-se als formats físics.

La substitució del logotip s'anirà realitzant en base a criteris econòmics i de sostenibilitat, ha remarcat l'empresa, ja que les marques estan pensades per poder conviure en el temps i l'espai tot allò que calgui.

Iberdrola ha explicat que l'evolució de la identitat respon a "una necessitat d'adaptació a un món cada cop més digital". Tot i que té el propòsit de mantenir l'origen, l'essència i els valors de la marca, permetrà una aplicació més senzilla a tots els formats i els suports, ha precisat.

ELS DETALLS DEL NOU LOGOTIP

La nova versió del logotip evoluciona la seva versió anterior per facilitar-ne l'aplicació, generant més contrast i millor visualització en mitjans digitals, cosa que es tradueix en un llenguatge visual "més senzill, utilitzable i accessible".

Més modern, en minúscules, el logotip millora la llegibilitat i aporta proximitat a la marca, ha subratllat Iberdrola. A més, a causa de la seva senzillesa, el nou logotip és un 50% més lleuger, cosa que garanteix un consum energètic menor, una velocitat de descàrrega més àgil i, consegüentment, un estalvi d'energia, costos i temps.

La paleta de color escollida representa la visió del món d'Iberdrola, afavorint l'associació de la marca amb tres elements clau de la proposta de valor: l'energia renovable, a través del verd; l'aigua, amb el color blau; i el sol, a través del taronja.

La nova família tipogràfica triada, IberPangea, és més eficient i llegible i està dissenyada per funcionar de manera eficaç tant al món digital com a nivell fora de línia.

Per a l'evolució del logotip de la seva marca, Iberdrola ha comptat amb la col·laboració de Design Bridge and Partners, companyia especialitzada en temes de branding del Grup WPP.

contador