iberdrola alemania nueva

Iberdrola ha anunciat aquest dimarts que construirà tres parcs eòlics a Alemanya amb una capacitat de fins a 200 MW. La companyia s'ha adjudicat tres emplaçaments a l'últim concurs de Forst Baden-Wüttermerg (ForstBW) i hi instal·larà 25 aerogeneradors que subministraran energia verda a unes 112.000 famílies, cosa que evitarà l'emissió de 252.000 tones a l'any de CO2.

  • 12,13€
  • -0,53%

"Projectes d'aquest tipus posen en relleu les ambicions d'Iberdrola Deutschland a l'àrea de les renovables i específicament al negoci terrestre, i valida la nostra estratègia integrada de creixement i inversió al país", ha afirmat Felipe Montero, CEO d'Iberdrola Deutschland.

Segons ha recordat la companyia en una nota, ha agrupat a Alemanya totes les activitats empresarials sota la filial Iberdrola Alemanya. L'empresa, amb seu a Berlín, és l'operador més gran de parcs eòlics marins al mar Bàltic.

El complex Baltic Hub de la companyia està format per tres parcs eòlics marins: Wikinger, connectat a la xarxa el 2017; Baltic Eagle, la posada en marxa del qual està prevista per a la segona meitat del 2024; i Windanker, la connexió del qual a la xarxa està prevista per al 2026. Conjuntament, els tres parcs sumaran una capacitat total de més d'1,1 GW.

A més, Iberdrola també està construint al país alemany la planta fotovoltaica de Boldekov. Amb 56 MW, entrarà en funcionament el 2025, ha apuntat la companyia, que destaca que amb les seves divisions de negoci Offshore i Onshore, Iberdrola Alemanya es dedica a la planificació, construcció i explotació de parcs eòlics marins i terrestres, així com de projectes fotovoltaics.

L'empresa ofereix als seus clients industrials i comercials diferents solucions per al subministrament d'energia verda, que van des del subministrament convencional d'electricitat, incloent-hi serveis de gestió de cartera, passant per contractes PPA a llarg termini vinculats a les pròpies plantes d'energia renovable de Iberdrola, fins a solucions fotovoltaiques per a l'autoconsum.

A més, Iberdrola Alemanya també ofereix solucions integrades de tecnologies creuades, com ara l'emmagatzematge en bateries o la producció d'hidrogen verd per a ús industrial.

Noticias relacionadas

contador