ep galan unico representante del empresariado espanol y del sector energetico mundial en choose
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola, a través de la seva filial Neoenergia, ha tancat un acord de compravenda d'actius amb PEC Energia per a l'adquisició d'una cartera de projectes de generació d'energia eòlica que sumen una capacitat potencial per instal·lar d'uns 400 megavats (MW), fent així un pas més en el seu creixement en renovables al Brasil, un dels seus mercats estratègics, va informar l'energètica.

  • 11,39€
  • 0,84%

En concret, el valor total de l'adquisició pot arribar a 80 milions de reals (uns 13 milions d'euros), a pagar després del tancament de l'operació i en funció de la consecució de determinades fites de desenvolupament dels projectes.

El tancament de la compra es troba subjecte a les condicions habituals precedents en aquesta mena de transaccions, incloent l'aprovació de l'autoritat de competència del Brasil (CADE).

Aquestes noves instal·lacions, que abastaran una superfície de prop de 8.000 hectàrees, estaran situades a la serra de Gameleira, a l'Estat de Bahia.

A més, l'operació inclou un dret d'opció de compra sobre altres projectes eòlics a la mateixa regió, que podrà ser exercida en un futur per la filial d'Iberdrola.

Així mateix, Iberdrola va indicar que aquesta operació permet combinar el creixement orgànic amb inversions 'greenfield' que sumen cartera de projectes a mitjà i llarg termini. A través de la seva filial Neoenergia, que cotitza a la Borsa de Sao Paulo, el grup compta ja al Brasil amb més de 3.500 MW renovables en operació.

SETENA OPERACIÓ CORPORATIVA EL 2020

Amb aquesta nova operació, la companyia presidida per Ignacio Galán tanca la seva setena operació corporativa en el que va d'any i fa un nou pas en el seu posicionament en mercats amb gran projecció renovable -molts d'ells en el seu estadi inicial-, després de les operacions a Europa, Austràlia i el Japó, que sumen cartera de projectes a mitjà i llarg termini.

Així, malgrat l'actual entorn d'incertesa marcat per la crisi del coronavirus, l'energètica ha tancat en aquest 2020 importants operacions corporatives.

Aquest mateix dijous, va anunciar el seu salt al mercat japonès, després de la compra de la promotora local Acacia Renewables, amb una cartera de projectes eòlics marins de 3,3 gigavats (GW) de potència.

A més, recentment s'ha fet amb l'empresa australiana d'energies renovables Infigen Energy, després del llançament d'una OPA amistosa al juny. L'operació permet a Iberdrola convertir-se en un dels operadors líders del mercat australià d'energia renovable, amb 670 MW eòlics operatius i una cartera de projectes eòlics i solars d'1 GW en diferents fases de desenvolupament.

Al juny, la companyia també va acordar amb la sueca Svea Vind Offshore AB (SVO) una opció d'adquisició majoritària per al desenvolupament futur de la cartera de projectes d'energia eòlica marina més gran de Suècia. Es preveu que aquests projectes, que sumen 9 GW de capacitat i es troben en diferents fases de tramitació, puguin anar entrant en operació a partir de 2029.

A més, al maig va obtenir dos projectes eòlics terrestres a Escòcia, que sumen 165 MW de capacitat i el desenvolupament de la qual implicarà una inversió de prop de 190 milions d'euros; i va tancar l'adquisició de la francesa Aalto Power per una mica més de 100 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador