ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan en una imagen de archivo
María José López - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració d'Iberdrola ha acordat aquest dimarts dur a terme un programa de recompra d'accions pròpies amb la finalitat de reduir el capital social, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,36€
  • 0,04%

La companyia espera iniciar el programa el proper 23 d'abril, i ha destacat que l'objectiu és "complir amb el compromís del grup de mantenir estable el nombre d'accions en circulació, sobre les quals es calcula el benefici per acció, al entorn dels 6.240 milions".

"Per això, amb l'acord previ de la Junta General d'Accionistes, Iberdrola amortitzarà un màxim de 183.299.000 accions pròpies, representatives del 2,854% del capital social actual de la companyia, entre les quals s'inclouran les que s'adquireixin sota el programa de recompra", ha detallat.

A més de les accions adquirides a l'empara del programa de recompra, en cas que resultés aprovat per la Junta General d'Accionistes, la reducció de capital s'implementarà mitjançant l'amortització de les accions en autocartera i dels títols a adquirir a través de certs derivats sobre accions pròpies contractats per la societat.

JUNTA I DIVIDENT D'INVOLUCRACIÓ

A més, Iberdrola ha acordat convocar la Junta General d'Accionistes per al proper 17 de maig. A la cita es proposarà la reelecció de diversos consellers, entre altres assumptes.

Per tercer any consecutiu, el Consell d'Administració ha proposat un dividend d'involucració per anar a la trobada. Si el proper 17 de maig la Junta aprova aquest nou incentiu i s'assoleix un determinat quòrum de constitució, Iberdrola abonarà una quantitat addicional a tots els seus accionistes amb dret a participar a la Junta. Tant el percentatge del quòrum requerit com la quantia d'aquest dividend d'involucració es publicaran als propers dies.

Noticias relacionadas

contador