ep archivo   121715 iberdrola ceo ignacio galan along with his fellow board members open the nyse
IBERDROLA - Archivo

Avangrid, filial d'Iberdrola als EUA, emetrà un total de 4.000 milions de dòlars en accions ordinàries en una operació de col·locació privada a 51,40 dòlars per acció, el preu de tancament de l'11 de maig de 2021. Iberdrola subscriurà 3.260 milions de dòlars de forma proporcional a la seva actual participació del 81,5% en la companyia i Qatar Investment Authority (QIA) subscriurà els 740 milions de dòlars restants, adquirint aproximadament el 3,7% de les accions ordinàries d'Avangrid.

  • 11,60€
  • 1,18%

Ignacio Galán, president d'Iberdrola i d'Avangrid, ha donat la benvinguda a Qatar Investment Authority com a nou accionista d'Avangrid. "Amb aquesta inversió, QIA reconeix les oportunitats d'Avangrid, impulsades principalment per les seves sòlides perspectives de creixement, potenciades per la política energètica dels Estats Units, amb el seu enfocament en el desenvolupament d'infraestructures de xarxa elèctrica i energies renovables, principalment en eòlica marina. l'operació suposa un nou pas en la reeixida relació d'Iberdrola amb QIA a llarg termini, que ha donat suport a la companyia com el seu major accionista des de 2011. La transacció reafirma també el compromís d'Iberdrola amb els Estats Units, principal destí de les nostres inversions durant la pròxima dècada".

Mansoor Al-Mahmoud, conseller delegat de QIA, ha explicat que "estem encantats de reforçar la nostra aliança estratègica amb Iberdrola. Compartim una visió comuna amb Iberdrola per a un futur baix en carboni. Avangrid és una empresa energètica d'alta qualitat i líder en energies renovables al mercat nord-americà, amb un fort potencial de creixement. La nostra inversió en Avangrid és una mostra més de l'estratègia de QIA per augmentar la mida de la nostra cartera als Estats Units, així com del nostre compromís de donar suport a la descarbonització a través d'inversions de impacte ambiental i social".

Una part dels ingressos d'aquesta ampliació de capital finançarà la proposta de fusió d'Avangrid amb PNM Resources i pagarà el préstec intragrup amb Iberdrola, que va proporcionar a Avangrid un préstec subordinat no garantit per un import de 3.000 milions de dòlars.

Així mateix, una altra part dels ingressos d'aquesta operació es destinarà a finançar el pla d'inversions de la filial nord-americana d'Iberdrola, finançant el seu anunciat creixement futur amb més de 20.000 milions de dòlars d'inversions orgàniques fins al 2025.

El pla d'inversions d'Avangrid es focalitza en inversions regulades que generen beneficis predictibles i fluxos de caixa creixents en infraestructures de xarxes, amb projectes com la línia de transmissió NECEC i la modernització de la xarxa elèctrica; així com en energies renovables, contribuint al desenvolupament de l'energia eòlica marina als Estats Units, principalment, amb projectes com Vineyard Wind i Park City Wind, i en projectes eòlics terrestres i fotovoltaics.

Noticias relacionadas

contador