ep archivo   sede central de ibercaja en zaragoza 20220216144903
EUROPA PRESS - Archivo

El Consell d'Administració d'Ibercaja, presidit per Francisco Serrano i que compta amb Víctor Iglesias com a conseller delegat, ha plantejat la incorporació de tres noves conselleres que rellevaran als seus llocs els actuals membres del Consell Jesús Bueno Arrese (vicepresident), Gabriela González- Bueno i Jesús Solchaga Loitegui.

Segons detalla el banc en un comunicat, per a la renovació d'aquests càrrecs, Ibercaja ha seleccionat tres professionals de gran prestigi i trajectòria, i ha potenciat la diversitat de gènere i de perfils professionals en el seu si, així com el relleu generacional.

L'advocada de l'Estat en excedència, advocada en exercici i consellera de Telefónica, María Luisa García Blanco, la catedràtica i economista Natividad Blasco de las Heras, i la matemàtica, doctora en Informàtica i Enginyeria de Sistemes i empresària María López Valdés han estat les tres candidates proposades.

García Blanco i Blasco de las Heras accediran com a conselleres dominicals, a proposta de la Fundació Bancària Ibercaja, i López Valdés tindrà condició d'independent. D'aquesta manera, el Consell d'Administració d'Ibercaja quedarà conformat per quatre consellers a proposta de la Fundació Bancària Ibercaja, un conseller proposat per les altres tres fundacions accionistes minoritàries, cinc consellers independents i un conseller executiu, i complir així els estàndards de govern corporatiu.

Així mateix, quan es materialitzin els canvis plantejats, Ibercaja arribarà a la ràtio del 40% de representació femenina als llocs d'administrador no executiu, referència formulada recentment com a objectiu pel Consell i el Parlament Europeu per a les empreses cotitzades abans del 2026.

Està previst que la Junta General Extraordinària d'Accionistes d'Ibercaja Banc efectuï els nomenaments, una vegada obtingut el pronunciament favorable de les autoritats de supervisió competents (Banc Central Europeu) sobre la seva idoneïtat per a l'exercici del càrrec, aplicant els estàndards més alts de bon govern corporatiu.

María Luisa García Blanco és llicenciada en Dret, advocat de l'Estat en excedència i advocat en exercici. És sòcia fundadora del Despatx Salama García Blanco. Experta en dret constitucional i en defensa dels drets humans, posseeix una marcada vocació social i coneixements profunds en matèria de sostenibilitat; així, per exemple, presideix el Comitè d'Experts de la publicació digital 65YMAS.COM, orientada a gent gran; i, a més, García Blanco és consellera independent del Consell d'Administració de Telefónica des d'abril del 2018, la Comissió de Sostenibilitat i Qualitat del qual presideix.

Natividad Blasco de las Heras és economista i catedràtica de la Universitat de Saragossa a l'àrea d'Economia Financera i Comptabilitat de la Facultat d'Economia i Empresa. Experta en mercats financers internacionals, a més, des del 2018, és membre del Comitè Assessor Tècnic (CAT) dels índexs IBEX. Blasco de las Heras també ha presidit el Consell Econòmic i Social d'Aragó entre el 2011 i el 2015 i, prèviament, va ser membre de la Comissió de Control d'Ibercaja, entre els anys 2006 i 2011.

María López Valdés és matemàtica i doctora en Informàtica i Enginyeria de Sistemes per la Universitat de Saragossa. Sòcia fundadora i consellera delegada de Bitbrain Technologies també compta amb experiència professional a l'àmbit acadèmic i investigador. María López ha rebut nombrosos reconeixements a l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria i figura als primers llocs dels rànquings nacionals i internacionals d'experts en tecnologia; així va figurar l'any 2017 a la cinquena posició del Rànquing 100 líders econòmics del futur d'Espanya (per a menors de 40 anys) del prestigiós Institut Choiseul.

El president d'Ibercaja, Francisco Serrano, ha destacat la qualificació i l'alt perfil de les candidates a noves integrants del Consell i ha expressat així mateix el seu agraïment i reconeixement als consellers que cessaran en les funcions per la seva exemplar trajectòria de dedicació i aportació al banc.

Jesús Bueno Arrese va ser nomenat vocal del Consell d'Administració d'Ibercaja, amb el càrrec de secretari, el maig del 2008. El setembre del 2011 va ser nomenat vocal del Consell d'Administració d'Ibercaja Banc i, posteriorment, vicepresident del Consell i membre de les comissions Delegada, d'Auditoria i Compliment i de Grans Riscos i Solvència. Jesús Bueno ha prestat servei a Ibercaja durant més de 40 anys, exercint diferents responsabilitats directives, havent estat Director General Adjunt i Interventor General i Director d'Auditoria, i als òrgans de govern.

Gabriela González-Bueno es va incorporar com a vocal del Consell d'Administració d'Ibercaja el juliol del 2013 i ha estat presidenta de la Comissió de Grans Riscos i Solvència, vocal de la Comissió d'Auditoria i Compliment i vocal de la Comissió Delegada. En els darrers anys ha exercit el càrrec de vocal de la Comissió de Nomenaments i de la Comissió de Retribucions.

Jesús Solchaga Loitegui és llicenciat en Dret i va ser advocat de l'Estat, així com advocat en exercici lliure de la professió. Va ser designat vocal del Consell d'Administració d'Ibercaja Banc el juliol del 2013. Actualment ocupa el lloc de president de la Comissió de Nomenament i de Retribucions i és vocal de la Comissió de Grans Riscos i Solvència i de la Comissió d'Estratègia.

Noticias relacionadas

contador