ep sede centralibercaja
EUROPA PRESS - Archivo

Ibercaja ha contractat Rothschild & Co com a assessor financer independent amb el propòsit de completar la preparació de la seva sortida a borsa, procés per al qual esgotarà el termini de la normativa vigent, establert com a màxim abans de finalitzar l'any 2020.

"Amb el propòsit de completar la preparació d'aquest procés, Ibercaja ha contractat Rothschild & Co com a assessor financer independent, entitat que compta amb una rellevant i reeixida experiència en l'execució d'aquest tipus de projectes al mercat de capitals espanyol i internacional" , ha anunciat l'entitat durant la presentació de resultats corresponents al tercer trimestre.

El banc confia en una millora de l'economia per aconseguir un preu més atractiu

La normativa espanyola estableix 2020 com a màxim per fer el salt al parquet a les antigues caixes d'estalvi o, en cas contrari, recaptar fons per reduir les participacions de les fundacions.

El president d'Ibercaja, José Luis Aguirre, que ja havia decidit optar per la via de la sortida a borsa, va anunciar el passat mes de març durant la presentació de la nova estratègia del banc que esperaria a esgotar el termini, perquè confia en una millora de l’economia que permeti assolir un preu més atractiu.

La Fundació Ibercaja compta amb a prop del 88% del capital del banc, mentre que la llei l'obliga a disminuir-per sota del 50% de cara a la data indicada. "Pensem que l'entitat sortirà a borsa el 2020, almenys així està dissenyat el pla, i és bo perquè la banca europea tendeix a estar cotitzada", ha assegurat el banquer durant l'acte.

Noticias relacionadas

contador