• Les accions d'IAG van tancar el 2016 com una de les més baixistes de l'IBEX
  • Afectarà a les oficines centrals i a l'àrea de manteniment d'aeronaus
avion iberia

International Airlines Group (IAG), matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, puja més del 2% en borsa, mentre Iberia avança en la negociació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) per 1.000 empleats, al voltant del 6% de la seva plantilla.

IAG

  • 2,13€
  • -0,09%

Segons informa Cinco Días, el passat 12 de desembre es va produir un acord clau a l'àrea de Manteniment, que va ser acceptat pel sindicat Asetma. Aquest acord permetrà que l'adreça convoqui en les properes setmanes la taula negociadora del nou ERO.

El president executiu de l'aerolínia, Luis Gallego, va anticipar aquest procés a la fi de juliol. Serà el tercer que aplica l'aerolínia des de la fusió amb IAG. Segons va detallar, afectarà a totes les àrees de l'aerolínia, encara que sobretot a les oficines centrals i a l'àrea de manteniment d'aeronaus.

"La idea és que sigui per prop de 1.000 persones", va indicar el directiu, abans de precisar que "el principal assumpte és la reestructuració de l'àrea de manteniment i també els 'headquarters'". L'ERO, que afectarà al 6% de la plantilla, aproximadament, es realitzarà a través de prejubilacions, recol·locacions i baixes voluntàries.

NO ÉS EL PRIMER ERO DE LA COMPANYIA

Al juliol de 2014, Iberia va pactar un ERO de caràcter voluntari amb els sindicats majoritaris al qual podien acollir-se un màxim de 1.427 treballadors dels col·lectius de terra i pilots (7,8% de la seva plantilla), la vigència de la qual s'estén fins al 31 de desembre de 2017.

La companyia suma uns 17.000 treballadors en plantilla, on el personal de terra segueix sent el més elevat, després dels ajustos escomesos en tripulacions, on no hi ha pràcticament excedents, i on s'han obert fins i tot processos de selecció per a contractació.

Les accions de IAG han estat unes de les més a la baixa entre les quals componen l'Ibex 35 durant 2016. En els últims dotze mesos, acumulen una caiguda del 35%, afectades sobretot pel Brexit, la sortida de Regne Unit de la Unió Europea, els atemptats terroristes a Europa i la pujada del preu del petroli.

Noticias relacionadas