• El hòlding d'aerolínies es deixa un 37% des del Brexit
iag iberia

IAG encapçala avui les pèrdues de l'IBEX-35 davant la nova caiguda de la lliura, que es deixa un 1% després d'una jornada d'infart en què un flash crash ha portat la divisa britànica a perdre durant uns segons fins a un 6%, amb una operació realitzada fins i tot amb un valor equivalent a un 10% inferior al de la seva cotització actual.

IAG

  • 2,17€
  • 2,65%
  • 11.152,00
  • 0,42%
  • 1,86£
  • 2,90%

El grup va sorgir de la fusió de British Airways i d'Iberia, que pengen ara d'aquesta matriu juntament amb Vueling i Aer Lingus, de manera que té forts interessos al Regne Unit. No en va, només British va suposar més de la meitat dels ingressos del grup d'empreses el 2015.

El valor va caure en les dues sessions després de l'Brexit 1 26,86% i un 17,94% respectivament. Encara no s'ha recuperat. Des de llavors perd un 37%

La firma va ser un dels valors més castigats pel referèndum al Regne Unit del passat 23 de juny, en el qual els britànics van decidir majoritàriament trencar amb la Unió Europea. El valor va caure en dues sessions un 26,86% i un 17,94% respectivament. Encara no s'ha recuperat. Des de llavors perd un 37%.

A l'octubre IAG ha aguditzat les seves pèrdues alhora que Theresa May, primera ministra del Regne Unit, anticipa dures negociacions cap a una desvinculació total amb la Unió Europea. Un 'Brexit dur' que ha portat la lliura a aprofundir en els seus mínims de 31 anys amb el dòlar i de set anys amb l'euro, i fa retrocedir IAG un altre 9% la primera setmana de mes.

Les accions cauen un 4% aquest divendres i encapçalen les pèrdues de l'IBEX-35, que es mou amb descensos propers al mig punt. La lliura, per la seva banda, després de l'ensurt nocturn i una 'nit d'infart' cau un 1% respecte al dòlar i l'euro.

contador