ep avion de iberia express 20240306094503
IBERIA EXPRESS

IAG és clarament el millor valor de l'IBEX aquest dimecres (+4,6%, 1,74 euros) després que JP Morgan hagi publicat un informe al qual constata que ha recuperat la confiança en el hòlding d'aerolínies. El banc nord-americà ha millorat la seva recomanació d'infraponderar a sobreponderar i n'ha elevat el preu objectiu des dels 1,45 euros fins als 2,50 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració de més del 40% des dels actuals nivells de cotització.

IAG

  • 2,01€
  • 1,03%

"Anteriorment, teníem preocupacions que l'alt creixement de capacitat estimat per al 2024 podria portar a pressions sobre els preus i els guanys. No obstant això, al nostre parer, és clar, a partir dels resultats del 2023, és poc probable que les guanys disminueixin aquest any", indica JP Morgan al seu informe. "Ara veiem una oportunitat perquè IAG superi les expectatives del consens malgrat l'inici d'un cicle de reinversió (major opex/capex), cosa que després beneficiaria els guanys a llarg termini".

JP Morgan estima ara ingressos unitaris plans per al 2024 i se situa aproximadament un 10% per sobre del consens de Bloomberg, amb un potencial a l'alça a les estimacions gràcies a la forta demanda d'oci que impulsa preus més alts. Així mateix, el banc nord-americà destaca que IAG comença un gran cicle de reinversió el 2024 que té el potencial d'impulsar marges d'EBIT sosteniblement més alts a partir del 2025 i d'ara endavant.

En tercer lloc, subratlla que l'EBIT de British Airways encara està aproximadament 500 milions per sota dels nivells previs a la pandèmia, amb un potencial a l'alça a mesura que la capacitat torna als nivells del 2019 i per la millora d'operacions i costos més baixos. En quart lloc, subratlla la ràpida reducció del deute, que ha eliminat l'excés al full de balanç de la pandèmia. "Vam pronosticar una generació decent de flux d'efectiu per al 2024 malgrat l'alta inversió en capex".

Les estimacions d'EBIT per a JP Morgan 2024/25/26 augmenten en un 30%/33%/33% respectivament, principalment a causa d'ingressos més alts.

"El nostre objectiu de preu per al desembre del 2025 augmenta en aproximadament un 70%, fins als 2,50 euros, a causa d'estimacions més altes. Les accions han baixat un 7% des del començament d'any, i IAG cotitza a 3 vegades el P/E de JP Morgan estimat per al 2025, un descompte de més del 50% respecte al seu múltiple mitjà previ a la pandèmia".

Noticias relacionadas

contador