ep el conseller delegat diag willie walsh
EUROPA PRESS - Archivo

A banda de l'italiana Mediaset, que cau més d'un 6%, el sector de viatges i turístic continua sent el més penalitzada per l'arribada del coronavirus a Europa. La seva irrupció a Itàlia, on ja hi ha més de 200 infectats i cinc morts, està provocant aquest dilluns l'enfonsament de IAG (-8%) i de Meliá (-6%). Tots dos títols han patit considerablement durant els últims temps per la crisi sanitària a la Xina.

IAG

  • 2,06€
  • 0,49%
  • 2,17€
  • -1,36%

Les fortes caigudes que estan registrant aquests valors han provocat que l'Ibex es deixi gairebé un 3% aquest dilluns. I la situació no és gaire millor a la resta de borses europees, que registren pèrdues als parquets similars a les del selectiu espanyol. Destaca, sobretot, la del FTSE Mib italià, que cedeix gairebé un 4%.

Tot es deu a la por que ha desfermat l'arribada del coronavirus a Itàlia, on les autoritats s'han vist obligades a posar en quarantena diversos pobles del nord del país, a tancar col·legis i fins i tot a suspendre el Carnaval de Venècia a causa de la ràpida extensió de la infecció. L'objectiu de totes aquestes mesures és intentar contenir el brot, mentre s'intenta esbrinar com es va originar, ja que encara no és gens clar.

La Llombardia acapara la immensa majoria dels casos, 93, seguida del Vènet, amb 24. A aquestes regions se sumen Emília-Romanya, amb nou casos, Piemont, amb sis casos i Laci, amb dos més, segons han confirmat les autoritats italianes.

Els esforços de contenció passen per identificar l'anomenat 'pacient zero', origen del contagi a Itàlia. "És molt important que l'identifiquem, d'aquí el fort cordó sanitari que hem instal·lat. I és important perquè d'aquesta manera es pot reconstruir la cadena de contactes i possibles infeccions", ha explicat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, en declaracions recollides per 'La Repubblica'.

COMPANYIES EUROPEES

Noticias relacionadas

contador