ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

IAG i Meliá acaben de començar a cotitzar (amb gairebé mitja hora de retard) i ho fan amb fortíssimes caigudes del 14% en el cas de la primera i del 9% en el de la segona. Tot això a causa de la nova crisi que s'ha generat arran de l'aparició d'una nova soca del coronavirus al Regne Unit, que ha portat a un gran nombre de països a tallar les seves connexions aèries, terrestres i marítimes amb el país.

IAG

  • 2,05€
  • -0,39%
  • 7,33€
  • -1,41%

"A la borsa espanyola, esperem que valors amb una elevada exposició al mercat britànic com IAG, Santander, Sabadell o Ferrovial i els del sector oci i turisme, com Amadeus o Meliá, molt dependents del client britànic, siguin els més castigats pels inversors", advertien els experts de Link Securities al seu informe de primera hora.

Els experts de Bankinter, per part seva, també anticipaven a primera hora caigudes per la mutació del virus al Regne Unit, però al mateix temps preveuen que la situació en els índexs tendeixi a millorar al llarg de la setmana, recolzada en un flux de notícies de biaix positiu. Així, destaquen que demòcrates i republicans han arribat a un acord en relació amb el segon paquet d'estímuls fiscals als EUA per 900.000 milions de dòlars, paquet que votaran avui. Inclou el pagament directe de 600 dòlars per persona, extensió de les ajudes a la desocupació i ajuts a petites empreses. "Això permetrà que continuï el procés de recuperació econòmica", afirmen des del banc taronja. Igualment, com una cosa favorable, subratllen que Europa i el Regne Unit acosten postures i podrien arribar 'in extremis' a un principi d'acord sobre el Brexit.

"Seguim defensant que, en qualsevol cas, serà un acord 'doble zero': zero aranzels i zero quotes. I això és el que realment importa al mercat. Els principals punts de desacord, com la pesca, l'entorn de competència comercial (regles comuns) o la resolució de conflictes, tindran escàs impacte als mercats", afegeix Bankinter.

Com un altre element positiu, des del banc destaquen que la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 serà previsiblement aprovada a Europa aquest mateix dilluns i la de Moderna ja ha rebut la llum verda de l'FDA als EUA

"Mantenim l'estratègia pro-borses per 2021. Les principals incerteses s'aclareixen favorablement i continuarà millorant la confiança de l'inversor, amb el control progressiu de virus i la recuperació dels resultats empresarials, fet que aplana el camí per a la renda variable. L'escassa o nul·la rendibilitat que ofereixen els actius de baix risc deixen les borses com una de les principals alternatives d'inversió. I com hem vist el 2020, prou ​​amb eliminar incerteses i acotar riscos perquè les borses pugin!", conclouen.

Noticias relacionadas

contador