ep el consejero delegado de iag luis gallego recibe el premio lider empresarial del ano en nueva
IAG

La companyia RBC es mostra positiva amb IAG al seu darrer informe sobre el hòlding d'aerolínies, en què millora les seves estimacions i diu, literalment, que la considera una opció d'inversió "atractiva".

IAG

  • 2,09€
  • 0,43%

RBC ha elevat les seves previsions d'EBIT de la companyia en un 2% per al 2024 i el 2025, xifra que es troba per sobre del previst pel consens. Aquests pronòstics donen suport a la idea d'un escenari amb menys costos de combustible des de la seva última actualització. Les estimacions també tenen en compte més ingressos per càrrega, però ingressos unitaris per passatger lleugerament inferiors.

"Estem al voltant d'un 2%-3% per sobre del consens per al 2023 i el 2024, encara que per sota per al 2025", expliquen des de RBC, en referir-se a les previsions d'EBIT.

RBC afirma igualment que les perspectives de capacitat d'IAG per al primer semestre del 2024 són millors que abans, encara que precisa que són millors encara en el cas d'alguns competidors.

"El creixement de la capacitat entre Gran Bretanya i Irlanda i Amèrica del Nord s'està desaccelerant, i Norse Atlantic recentment va optar per no reprendre vols a Washington DC i Boston des de l'aeroport de Londres Gatwick aquest estiu (afegint un segon vol diari de temporada alta entre Gatwick i JFK)”, explica RBC. "No obstant, veiem un entorn més favorable per a la capacitat de curt recorregut/intraeuropea al primer semestre i creiem que les aerolínies de baix cost hi estaran més exposades. El creixement dels ingressos unitaris en rutes de llarg recorregut ha quedat endarrerit recentment pel que fa a les rutes de curt recorregut", precisa

UN POTENCIAL DE MÉS DEL 30%

RBC estima "un potencial a l'alça de més del 30%" per a IAG.

"El nostre preu objectiu de 200 penics i la nostra qualificació de neutral no han canviat, encara que certament veiem atractius en el cas d'inversió d'IAG i ara tenim el potencial més gran a l'alça en comparació amb el nostre preu objectiu", apunta. IAG cotitza actualment a la borsa de Londres als 150 penics.

Així mateix, aquests analistes diuen que IAG té una relació P/E (preu de les accions d'una empresa davant dels guanys) aparentment més baixa que les aerolínies que cobreixen, però que actualment genera els marges d'EBIT més alts.

Noticias relacionadas

contador