• La xifra de negoci fins el juny va arribar als 10.786 milions d'euros, un 4,1% més
  • Les vendes al Regne Unit, que suposen un terç del negoci per a l'empresa, presenten pitjors perspectives, dèbils després del Brexit
iag iberia

El holding resultat de la fusió d'Iberia LAE i British Airways, IAG, s'ha anotat el primer semestre de 2016 un benefici net de 554 milions d'euros, la qual cosa implica una pujada del 66,9% més que els 332 milions aconseguits pel grup d'aerolínies en el mateix període de l'any passat, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

La companyia ha aconseguit aquests resultats gràcies, en part, a la reestructuració de l'espanyola Iberia, que segueix tenint un impacte positiu en els comptes del holding. D'altra banda, la xifra de negoci de gener a juny va arribar a 10.786 milions d'euros, un 4,1% més respecte als mateixos mesos de 2015, en els quals va arribar a ingressar 10.363 milions. "Excloent Aer Lingus, el benefici va ser de 487 milions d'euros", ha ressaltat en el comunicat el Conseller Delegat d'IAG, Willie Walsh.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

El grup ha aconseguit un creixement en el benefici d'operacions del 27,9%, fins els 710 milions d'euros

El grup ha aconseguit un creixement en el benefici d'operacions del 27,9%, per la qual cosa IAG ha arribat a 710 milions d'euros en aquest semestre davant els 555 milions del mateix període de l'any anterior. La companyia ressalta en el seu comunicat que l'impacte net en els beneficis de les operacions s'ha vist llastrat en 148 milions d'euros pel canvi de divisa. Això és degut a la caiguda de la lliura respecte a l'euro per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

PITJORS PERSPECTIVES PEL BREXIT

Respecte a les perspectives del negoci de la companyia, aquesta assegura que han seguit experimentant un pitjor entorn operatiu en el seu negoci del Regne Unit, que suposa una tercera part dels ingressos del grup, i preveuen que els beneficis segueixin reduint-se, malgrat estar en el període més rendible de l'any per a les aerolínies, per la feblesa de la lliura i el conseqüent pas dels ingressos d'IAG a Gran Bretanya de la moneda anglesa a euros.

Addicionalment, igual que altres aerolínies europees, les operacions a Europa han sofert "considerables alteracions" a causa del mal temps, i de les vagues de controladors aeris, que han provocat la cancel·lació de més de mil vols. IAG espera uns costos per incidències vàries d'uns 80 milions d'euros per al segon semestre.

“Les nostres aerolínies es van veure afectades per nombrosos factors externs, com els atemptats terroristes, la incertesa entorn del referèndum en el Regne Unit sobre la UE i la situació política a Espanya, a més d'una major feblesa en les economies llatinoamericanes. Això va comportar un entorn operatiu més feble del previst, especialment al mes de juny. A més, les operacions de les aerolínies van sofrir alteracions considerables a causa de les 22 vagues de controladors de tràfic aeri registrades a Europa en el que portem d'any. Això ha impactat els nostres ingressos de passatge", ha assegurat Walsh.

L'empresa assegura que seguirà reforçant el seu model consolidat de control de costos i gestió de la capacitat. Aquestes iniciatives de reducció de la despesa que actualment es troben en fase de planificació tindran un efecte beneficiós sobre els resultats de la companyia a partir de 2017.

Llegiu més:

Les accions d'IAG es desplomen gairebé un 18% i se situen als 4,11 euros

IAG, la primera empresa que reconoce el impacto del Brexit en sus cuentas, se desploma un 26%

Renta 4 apuesta por las acciones de IAG tras el castigo del Brexit y otorga un potencial del 40%

Qatar Airways estudia aumentar su peso en IAG tras su desplome, ¿qué esperar de las acciones?

IAG se desangra tras el Brexit

contador