ep iberia y vueling seran las aerolineas oficiales del tourism innovation summit de sevilla
IBERIA

L'aerolínia International Airlines Group (IAG), matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, queia a borsa després de publicar els resultats de gener a setembre. Els analistes valoren que la seva activitat s'està recuperant, però a un ritme més lent del previst inicialment. Tot i això, el valor s'ha capgirat i puja després de publicar Pfizer que la seva píndola anti-Covid baixa el risc d'hospitalització o mort en un 89%. Aquestes son les claus dels seus comptes a les primeres valoracions dels experts:

IAG

  • 2,15€
  • 1,75%

Pilar Aranda, analista de Bankinter que aconsella comprar el valor, amb un preu objectiu de 2,50 euros per acció, comenta que els resultats s'han situat "en línia amb expectatives". A més, assenyala que "augmenta la liquiditat, però els nivells d'activitat continuen reduïts".

Entre les principals incògnites que destaca aquesta experta, hi ha la compra d'Air Europa, que de moment roman encallada, l'alça del preu del petroli, que impacta directament el sector per l'absència de cobertures; i l'evolució de la variant del Covid-19 delta+, que està provocant repunts de contagis a molts països europeus.

Per part seva, Iván San Félix, expert de Renda 4 que aconsella sobreponderar el valor, considera que els resultats "superen previsions a nivell operatiu", encara que afegeix que la "previsió de capacitat per al quart trimestre és més baixa del previst i la guia per al 2021 és lleument inferior a la del consens".

A més, destaca que "la companyia reforça el nivell de liquiditat fins a màxims històrics" i que "espera volar les rutes de 'Atlàntic Nord al 100% de capacitat per a la temporada d´estiu 2022".

ANÀLISI TÈCNICA DEL VALOR

I des del punt de vista dels gràfics i després de confessar-se davant del mercat aquest divendres, podem esperar de tot, qualsevol cosa. Ja sabem com es gasta aquest valor tant a l'hora de pujar com quan cau. Pel que fa al molt curt termini, dues són les zones de control en el valor en aquest moment: els 1,8180 euros com a suport més immediat i com a resistència, els 2,26 euros (màxims d'octubre). I tot el que passi dins d'aquest rang de preus no tindrà implicacions de cap mena.

I tot això dins d'un moviment lateral de més rang, amb suport als 1,60 euros i resistència als 2,60. És vital que sí o sí el suport dels 1,60 euros aguanti en tot moment, ja que si perforés el preu, estaria confirmant una figura més que preocupant d'implicacions baixistes que el podria tornar a portar a l'euro.”, explica José María Rodríguez, analista de Borsamania.

Noticias relacionadas

contador