• Iberia va aconseguir un creixement del 6,4% del trànsit
  • El número de passatgers transportats a Europa també ha crescut, un 32,6%
Iberia, IAG, aircraft, transport

IAG ha elevat un 20,8% els seus passatgers fins al juliol i ha aconseguit els 57,3 milions. El creixement de Vueling ha estat el més elevat malgrat el col·lapse a l'aeroport de Prat. Iberia ha aconseguit un creixement del 6,4% del tràfic. El nombre de passatgers transportats a Europa també ha crescut, un 32,6%.

IAG

  • 2,01€
  • 1,03%

IAG, el 'holding' que agrupa a Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, va transportar a 57,3 milions de passatgers en els primers set mesos de l'any, la qual cosa suposa un augment del 20,8% respecte al mateix període de l'any anterior (un 7,7% en base comparable), mentre que Iberia va aconseguir un creixement del 6,4% del tràfic, segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Llegiu també: IAG aumenta el número de pasajeros un 20,8% en el primer semestre, hasta los 46,6 millones

El creixement de Vueling ha sigut el més elevat tot i el col·lapse a l'aeroport del Prat

El grup aeri va elevar la seva demanda un 13,7% de gener a juliol, després d'augmentar la seva oferta en un 12,6%, amb un factor d'ocupació del 81,1%, 0,8 punts percentuals més. L'evolució operativa pro-forma del grup comprèn aquestes companyies, incloent Air Lingus en el període base.

VUELING AUGMENTA ELS SEUS PASSATGERS

A més d'Iberia (incloent Iberia Express), a aquest increment també van contribuir Vueling, que va registrar un augment del tràfic del 17%, malgrat el col·lapse que es va produir a l'aeroport del Prat, i l'aerolínia britànica, que va elevar la seva demanda un 2,7%. Aer Lingus va aconseguir un increment del 8,7% del trànsit aeri de passatgers en el període acumulat de l'any pro-forma.

Al juliol, IAG va transportar a 10,6 milions de passatgers, un 20,6% més pel que fa al mateix mes de 2015 (un 6,9% pro-forma), amb un augment del 15,7% de la demanda i del 14,3% de l'oferta. En el setè mes de l'any, el tràfic de negocis es va incrementar un 6,1% comparat amb el mateix de 2015.

Llegiu també: Ryanair aumenta un 11% sus pasajeros en junio, hasta los 10,6 millones

AL JULIOL S'INCREMENTEN UN 20,6%

Al juliol, IAG va transportar a 10,6 milions de passatgers, davant dels 8,8 del mateix període de 2015, la qual cosa ha suposat un increment del 20,6%, amb un augment del 15,7% de la demanda i del 14,3% de l'oferta.

El setè mes de l'any Vueling ha incrementat el seu tràfic de passatgers un 13,7%, Iberia ho ha fet un 5,3% i British Airways un 3,8%. Aer Lingus va aconseguir un increment del 6,3% del tràfic aeri de passatgers en el període acumulat de l'any pro-forma. Per zones, Europa i Norteamerica se situen en primera i segona posició amb un augment del 32,8% i del 21,1%, pel que fa al mateix període de 2015, i en tercera posició els vols Àsia Pacífic que van augmentar un 8,7%.

Llegiu també:

Pastor avisa a Vueling: la sanción podría llegar a la suspensión de la licencia

Fomento exige a Vueling un plan de contingencia para la campaña estival

Pastor asegura que aplicará la ley con 'contundencia' contra Vueling

IAG se desploma un 5,3% en el Ibex: advierte de los efectos de los atentados de Bruselas

IAG, la primera empresa que reconoce el impacto del Brexit en sus cuentas, se desploma un 26%

British Airways anuncia vuelo directo entre Santiago de Chile y Londres a partir de 2017

Iberia responde sobre la polémica con su piloto en Tel Aviv

Un grupo de azafatas de British Airways luchan por poder trabajar con pantalones