ep avion de iberia
DIPUTACIÓN DE MÁLAGA

El grup IAG, format per Ibèria, Vueling i British Airways, cau un 3% a la borsa mentre debat aquest dimarts a la seva junta d'accionistes una ampliació de capital de fins a 2.750 milions d'euros amb l'objectiu de millorar el balanç i la posició de liquiditat per poder combatre la crisi del coronavirus.

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

El seu principal accionista, Qatar Airways, que controla el 25,1% del capital, s'ha mostrat disposat a donar suport a aquesta ampliació per millorar la capacitat d'adaptació del grup a les circumstàncies actuals del mercat.

L'ampliació va ser presentada el mes de juliol passat al costat dels resultats del primer semestre del 'hòlding', que va registrar unes pèrdues després d'impostos i partides excepcionals de 3.806 milions d'euros, enfront dels 806 milions de benefici d'un any abans, a causa de les restriccions de viatges derivades per la crisi sanitària de la Covid-19.

El conseller delegat de IAG, Willie Walsh, va explicar que aquesta ampliació de capital té com a objectiu "millorar la capacitat d'adaptació del grup, el seu balanç de situació i la seva posició de liquiditat".

Gràcies a això, segons Walsh, IAG estarà en una "millor posició" per a continuar executant els seus objectius estratègics i per aprofitar la seva posició de lideratge actual i les oportunitats futures de creixement i consolidació.

El hòlding considera que aquest augment de capital, juntament amb la seva ràpida resposta a la crisi, haurien de permetre al grup sortir de l'actual pandèmia "en una posició forta, amb més resiliència, més flexibilitat i amb capacitat per prendre les decisions operatives i estratègiques correctes per al benefici a llarg termini de tots els seus accionistes, treballadors i altres grups d'interès".

ENFORTIR EL BALANÇ I REDUIR L'ENDEUTAMENT.

Aquesta transacció és la tercera oferta d'accions mes gran a Europa des de 2019, per darrere de l'emissió de drets de Cellnex per 4.000 milions d'euros (la més gran d'Espanya) i la col·locació accelerada en primari de 3.500 milions de dòlars d'Astra Zeneca (la més gran del Regne Unit).

A 30 de juny de 2020, el grup IAG comptava amb una posició de liquiditat de 8.100 milions d'euros, incloent-hi 6.000 milions d'euros d'efectiu o equivalent i 2.100 milions d'euros d'instruments de finançament compromesos no disposats per a necessitats generals i per al finançament d'avions.

L'apalancament del grup a la fi de juny (deute net sobre Ebitda) era de 4,2, comparat amb 1,4 a 31 de desembre de 2019, a conseqüència de la reducció de l'Ebitda generat durant el període per la reducció de la demanda de passatgers i l'augment del deute financer per enfortir la posició de liquiditat del Grup.

IAG preveu que la demanda mundial de passatgers no tornarà als nivells de 2019 almenys fins a 2023 i el Consell d'Administració considera que una millora de la posició financera del Grup servirà per reforçar la seva posició estratègica durant aquest període.

Noticias relacionadas

contador