ep tienda de hugo boss en metzingen alemania
HUGO BOSS - Archivo

La signatura tèxtil alemanya Hugo Boss va registrar pèrdues de 204 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, comparat amb un benefici net de 89 milions del mateix període de 2019, a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de Covid-19 i el tancament de les seves botigues, segons va informar la companyia, que confia en una recuperació gradual durant la segona meitat de l'exercici.

Les vendes d'Hugo Boss entre gener i juny van ser de 830 milions d'euros, un 38% menys que el primer semestre de 2019, amb una caiguda del 36% a la regió EMEA (Europa, Orient Pròxim i Àfrica), fins a 535 milions, mentre que a Amèrica les vendes de la companyia van baixar un 51%, fins a 124 milions, i a Àsia Pacífic un 34%, fins a 143 milions.

Al segon trimestre, la firma alemanya va registrar pèrdues de 186 milions d'euros, comparat amb un benefici net de 52 milions entre abril i juny de 2019. Les vendes d'Hugo Boss en aquest període van sumar 275 milions, un 59,3% menys que un any abans.

La multinacional va indicar que durant el segon trimestre de l'any els seus comptes reflecteixen un impacte negatiu extraordinari de 125 milions d'euros per amortitzacions relacionades amb la Covid-19.

Entre abril i juny, les vendes d'Hugo Boss a la regió EMEA van baixar un 59%, fins a 168 milions d'euros, mentre que a Amèrica ho van fer un 82%, fins a 25 milions d'euros, i a Àsia Pacífic van caure un 37%, fins a 69 milions d'euros.

"El segon trimestre va ser tan difícil com s'esperava", va reconèixer Yves Müller, portaveu del consell, però va destacar, no obstant això, l'acceleració del creixement observada a la Xina i en les vendes en línia.

En aquest sentit, la companyia "continua sent optimista que l'entorn minorista mundial continuarà millorant gradualment", la qual cosa espera tindrà un impacte positiu en les seves vendes i guanys durant la segona meitat de l'any.

"La tendència de vendes minoristes durant el segon trimestre ha mostrat una millora seqüencial mes a mes que ha continuat durant el tercer trimestre, ja que Hugo Boss ha registrat noves millores en les seves operacions minoristes globals durant el mes de juliol", va destacar l'empresa.

contador