• HSBC considera que Espanya, Mèxic i Turquia s'han de registrar increments de vendes
ep presidentbbva francisco gonzalez
BBVA

HSBC ha reduït el preu objectiu de BBVA per l'impacte del canvi de divises. D'aquesta manera, l'entitat britànica li n’ha rebaixat fins als 7,6 euros, des dels 7,9 euros. A l'informe assenyala que les accions de l'entitat s'han mogut al ritme de la incertesa i els problemes polítics europeus.

  • 10,99€
  • 4,57%

Aquest dimecres, els títols de la companyia cotitzen amb pujades de l'1,5% fins als 6,05 euros. Per la qual cosa HSCB considera que BBVA té un potencial del 25%, tot i que li n’ha reduït el preu.

Així, la companyia apunta que les accions de BBVA "sembla que estan en espera" en línia amb els seus homòlegs europeus. "Els títols estan lluitant per despuntar". No obstant això, adverteixen que el 24 de juny hi ha eleccions a Turquia i el següent diumenge, 1 de juliol, a Mèxic. Aquests moviments polítics podien afectar BBVA per la seva exposició a aquests països.

"La volatilitat de la moneda ha estat fins ara el principal impacte en BBVA", assenyalen. No obstant això, matisen que un euro més feble i les alces (potencials i realitzades) a Mèxic i Turquia signifiquen que "els vents en contra de les divises són menys del que es temia".

A Espanya, el control de costos els ha fet ser més positius. D'altra banda, a Turquia esperen una major estabilitat de marges i una millora de la dinàmica de creixement dels préstecs per compensar les pressions inflacionistes sobre els costos i el pitjor actiu de qualitat. "Estem per sobre del consens sobre Mèxic, on veiem que s'accelera el creixement dels préstecs després de les eleccions i així superarà la pressió sobre els marges i, amb les tarifes encara fortes i els costos sota control, la moneda i la provisió de vents en contra no seran suficients".

La divisió mexicana és el segon major contribuent al creixement dels guanys del grup darrere de la recuperació d'Espanya. “Com a resultat, veiem un alt creixement de guanys d'un dígit als tres segments principals, encara que a nivell de grup la nostra posició positiva a Mèxic és compensat per una postura més conservadora en els vents en contra del mercat de divises continu” – afirmen des d’HSBC.

Noticias relacionadas

contador