ep hsbc seleccionala tecnologica cgisu nueva plataformacomercio global
CGI - Archivo
6,92£
  • -0,04£
  • -0,53%

El benefici net d'HSBC va baixar durant el tercer trimestre un 24% en comparació amb el mateix període de l'any passat, després de situar-se als 3.000 milions de dòlars (2.706 milions d'euros), segons els resultats presentats aquest dilluns pel banc més gran d'Europa. Les seves accions es deixen més d'un 3% durant la sessió d'aquest dilluns.

L'entitat explica que aquest resultat reflecteix "les desafiadores condicions del mercat", i afegeix que l'acompliment del grup "no va ser acceptable en algunes parts, principalment activitats de negoci dins d'Europa i els EUA". En un comunicat, el conseller executiu de la secció de banca comercial global, Noel Quinn, afirma que HSBC està "accelerant plans per moure el capital cap a majors oportunitats de creixement".

A Àsia, el seu principal mercat, els ingressos del banc van créixer un 4%, "amb un resultat ferm" a Hong Kong, el govern del qual va estimar un creixement d'entre el 0% i l'1% per 2019 a causa dels "forts vents en contra", cosa que provocaria la seva entrada en recessió tècnica.

El benefici del banc abans d'impostos va ser de 4.800 milions de dòlars (4.300 milions d'euros), un 18% menys que durant el tercer trimestre del 2018, mentre que els beneficis operatius van decréixer un 12%, fins als 5.300 milions de dòlars (4.782 milions d'euros).

Els ingressos abans d'impostos van baixar un 3%, fins als 13.400 milions de dòlars (12.089 milions d'euros) a causa d'"una baixiada de l'activitat als mercats globals", segons el grup. Així mateix, els ingressos operatius totals de l'HSBC van caure un 2% fins a sumar 13.300 milions de dòlars (12.000 milions d'euros) durant el tercer trimestre de l'any.

Les condicions per generar ingressos són "més desafiants", de manera que les perspectives de facturació són "més suaus"

Segons el banc, les condicions per generar ingressos són "més desafiants" que durant la primera meitat de l'any, de manera que les perspectives de facturació són "més suaus" que allò que es va anticipar durant la primera meitat de 2019. "Per això, no esperem complir el nostre objectiu que la ràtio de rendibilitat arribi a més de l'11% el 2020", indica el comunicat. El banc també assegura que actuarà per "reequilibrar el capital i allunyar-lo de negocis de baix rendiment", així com per "ajustar la base de costos" en funció de les estratègies que es prenguin.

No obstant això, el grup adverteix que totes aquestes mesures podrien implicar "despeses significatives" durant l'últim trimestre que al seu torn podrien comportar "deterioraments en els fons de comerç" i "despeses de reestructuració addicionals". Però afirma que, si aconsegueix abordar el problema dels negocis que menys rendeixen i reduir els actius ponderats per risc, "es podrà redistribuir el capital i col·locar els recursos en llocs on hi ha més oportunitats de creixement i rendiment".

ACCELERARÀ LA SEVA REMODELACIÓ

HSBC accelerarà els seus plans de remodelació, després d'haver reduït el seu benefici. "Parts del nostre negoci, especialment a Àsia, es van mantenir bé en un entorn difícil durant el tercer trimestre". El conseller delegat del banc diu que "en algunes parts l'exercici no va ser acceptable", en referència principalment a activitats de negoci d'HSBC a Europa continental, així com l'activitat bancària no aïllada al Regne Unit, i als EUA.

D'aquesta manera, el conseller delegat de l'entitat ha afirmat que els actuals plans del banc "ja no són suficients per millorar l'acompliment d'aquests negocis", a causa de la feble previsió de creixement dels ingressos. "Per tant, estem accelerant els plans per remodelar i moure el capital cap a majors oportunitats de creixement i tornada", va anunciar.

El passat mes d'agost, HSBC havia anunciat la seva intenció de suprimir més de 4.000 llocs de treball aquest any, una mica menys del 2% del total de treballadors, que al tancament de l'últim exercici superaven els 235.000 a tot el món.

Noticias relacionadas

contador