hsbc-john-flint

Les accions d'HSBC, el banc més gran d'Europa per actius, es deixen un 1,6% a la borsa de Londres dilluns, després de l'anunci sorpresa de la partida del conseller delegat, John Flint. L'entitat va revelar també que els seus beneficis nets van augmentar en un 18,6% interanual durant els primers sis mesos de 2019 fins a arribar als 8.507 milions de dòlars (7.651 milions d'euros).

En el compte de resultats del primer semestre, publicat avui a la seva pàgina web oficial, HSBC celebra la "forta inèrcia" en la facturació -va pujar un 7,6% -, tot i que adverteix de les incerteses durant els propers mesos a causa dels tipus de interès als Estats Units i dels problemes geopolítics.

El president del banc, Mark Tucker, va dir en un comunicat: "A l'entorn global cada vegada més complex i desafiant en què opera el banc, la junta creu que es necessita un canvi per afrontar els reptes que ens envolten i aprofitar les oportunitats molt importants que tenim davant nostre".

Tucker va dir que el banc no té un cronograma fix per nomenar un nou conseller delegat, però la recerca podria demorar-se entre sis i 12 mesos. Fins llavors, Noel Quinn, cap de la unitat de banca comercial global del banc, exercirà les funcions de Flint de manera interina, ha explicat el banc.

Flint es va posar als comandaments d'HSBC el febrer de 2018. Va establir plans per invertir entre 15.000 i 17.000 milions de dòlars durant tres anys en àrees que inclouen tecnologia i la Xina, mentre tractava de mantenir els costos sota control.

Noticias relacionadas

contador