ep archivo   logo del banco hsbc
Archivo - Logo del banco HSBCCGI - Archivo
6,96£
  • 0,04£
  • 0,52%

HSBC ha anunciat que la seva filial del Regne Unit, HSBC UK Bank, adquirirà Silicon Valley Bank per 1 lliura. L'entitat proporcionarà més endavant el càlcul final del guany derivat de l'adquisició. S'espera que el capital tangible d'SVB UK sigui al voltant de 1.400 milions de lliures.

HSBC donarà més detalls sobre l'adquisició durant la presentació dels seus resultats del primer trimestre de 2023, el proper 2 de maig.

"Aquesta adquisició té un excel·lent sentit estratègic per al nostre negoci al Regne Unit. Enforteix la nostra franquícia de banca comercial i millora la nostra capacitat per servir empreses innovadores i de ràpid creixement, fins i tot als sectors de tecnologia i ciències de la vida", ha assenyalat Noel Quinn, CEO del grup HSBC.

"Donem la benvinguda als clients d'SVB UK a HSBC i esperem ajudar-los a créixer al Regne Unit i a tot el món. Els clients d'SVB UK poden seguir realitzant operacions bancàries com de costum, amb la certesa que els seus dipòsits estan recolzats per la solidesa i la seguretat de l'HSBC", ha afegit.

Segons els detalls aportats per l'entitat, el 10 de març del 2023, SVB UK tenia préstecs per al voltant de 5.500 milions i dipòsits per al voltant de 6.700 milions.

Per a l'exercici que va finalitzar el 31 de desembre del 2022, SVB UK va registrar un benefici abans d'impostos de 88 milions de lliures esterlines.

Els actius i passius de les empreses matrius d'SVB UK estan exclosos de la transacció.

"L'adquisició d'SVB UK per part d'HSBC és benvinguda per als seus dipositants i el sistema bancari en general. Significa que SVB UK evitarà els procediments d'insolvència i els clients podran accedir a dipòsits i serveis bancaris amb normalitat", comenten els analistes d'interactive investor.

contador