ep hp presentanueva gamaimpresoras officejet pro disenadapymes
HP
28,09$
  • -0,18$
  • -0,64%

El consell d'administració de fabricant nord-americà d'ordinadors personals i impressores HP ha rebutjat "per unanimitat" l'oferta de compra de 33.500 milions de dòlars (30.292 milions d'euros) llançada per Xerox. No obstant això, han deixat oberta la possibilitat d'estudiar els beneficis d'una potencial combinació amb la seva competidora.

"El nostre consell d'administració ha conclòs per unanimitat que subestima significativament HP i no és el millor per als accionistes", ha assenyalat la companyia nord-americana en un comunicat, en què assenyala la naturalesa "altament condicional i incerta" de la proposta de Xerox, incloent-hi l'impacte potencial a les accions dels "descomunals" nivells de deute de la companyia combinada.

No obstant això, la multinacional de Palo Alto reconeix els "potencials beneficis" de la consolidació, de manera que manté oberta la porta "a explorar si una potencial combinació amb Xerox generaria valor per als accionistes d'HP".

En aquest sentit, HP assenyala la caiguda dels ingressos de Xerox durant els últims dotze mesos, cosa que planteja dubtes significatius sobre la trajectòria i perspectives de futur del seu negoci i expressa la importància de dur a terme una anàlisi rigorosa de les sinergies que podrien realitzar-se en una potencial combinació.

"Amb el compromís substancial de Xerox i l'accés a la informació, creiem que podem avaluar ràpidament els mèrits d'una potencial transacció", afegeix l'empresa dirigida per l'espanyol Enrique Lores.

HP, que va anunciar a principis del passat mes d'octubre que eliminarà fins a 9.000 llocs de treball a tot el món durant els tres pròxims anys, té una mida més de tres vegades superior al de Xerox.

L'anunci de la companyia nord-americana no ha tingut una bona acollida al mercat i les seves accions han arribat a registrar una caiguda d'un 1,5%.

Noticias relacionadas

contador