• La companyia s'ha vist pressionada per captar capital amb el qual saldar el deute
ep hna gorup
EUROPA PRESS

El grup xinès HNA, propietari del 29,5% de NH Hotels, pretén vendre una àmplia cartera de propietats situades a Nova York, Londres i altres grans ciutats valorada en uns 6.000 milions de dòlars (5.084.000 d'euros). Una estratègia que es produiria perquè, durant les últimes setmanes, la liquiditat de la companyia ha estat sota pressió i alguns dels seus costos de finançament s'han elevat.

Segons informa l'Agència EFE, el grup xinès, que fins fa uns mesos comprava actius de forma agressiva a tot el món, s'ha vist pressionat per captar capital amb el qual saldar el deute contret per finançar adquisicions valorades en més de 40.000 milions de dòlars realitzades des de 2015.

HNA pretén vendre algunes propietats que van ser adquirides l'any passat com és cas del gratacel City Center de Minneapolis, que alberga les oficines de Target Corp (TGT), o els terrenys en els quals hi havia l'antic aeroport de Hong Kong. Des del mercat s'assegura que el màxim accionista d’NH Hotels va pagar de més per alguns dels actius, cosa que podria complicar la tasca de trobar compradors que paguin els preus que desitja.

El paquet d'actius que HNA pretén vendre inclou edificis d'oficines a Manhattan (Nova York), Canary Wharf (Londres) i Mission District (Sant Francesc), així com complexos hotelers a la Polinèsia Francesa i edificis a Austràlia, d'acord amb una de les fonts. Com apunta EFE, l'empresa xinesa té propietats comercials a tot el món per valor d'uns 14.000 milions de dòlars (11.900 milions d'euros), segons dades de Reial Capital Analytics.

Noticias relacionadas

contador