• Bankinter ha retallat el seu consell fins a 'vendre' de 'neutral'
  • Les seves accions han perdut un 40% durant els últims dotze mesos
cbhmhennes

Les accions de Hennes & Mauritz (H&M), cadena sueca de moda que és un dels principals rivals d'Inditex, cauen un 4% en borsa després de presentar uns resultats que han estat mal rebuts pel mercat.

H&M pateix una greu crisi del seu model de negoci, que s'ha traduït en una caiguda borsària del 40% durant els últims dotze mesos. Aquest dimecres, els experts de Bankinter han retallat la seva recomanació sobre el valor fins a 'vendre' des de 'mantenir'.

El grup suec ha publicat la seva major caiguda de beneficis dels últims sis anys. El benefici net de 2017 ha baixat un 13% respecte al de 2016, fins a les 16.184.000 de corones sueques; i el marge EBIT anual ha baixat fins al 10,3% des del 12,4%. A més, el marge brut ha baixat fins al 54% des el 55,2% de l'any passat.

Els experts de Bankinter destaquen que les obertures netes seran 220 (390 obertures i 170 tancaments), xifra que aportarà un creixement del 5%, "insuficient per dinamitzar el creixement de les vendes", que s'ha alentit fins al 4% el 2017.

En la seva opinió, H&M està fracassant en la seva estratègia per adaptar-se al "canvi de model comercial" que s'està produint al món de la moda, amb una pressió "cada vegada més intensa dels competidors, tant físics (sobretot Inditex) com exclusius d'internet (Asos)". Per això, han decidit retallar el seu consell fins a 'vendre' de 'neutral'.

Noticias relacionadas

contador