Hermes Birkin Bolsos

La companyia francesa de moda i complements de luxe, Hermès, va obtenir un benefici net atribuït de 1.221 milions d'euros el 2017, xifra que representa una millora de l’11% en comparació amb l'any passat, ha informat la companyia creadora de les bosses Birkin, que proposarà a la seva junta general d'accionistes el repartiment d'un dividend especial de 5 euros per acció, després d'haver aconseguit un marge d'explotació rècord del 34,6%.

Les vendes d'Hermès en el conjunt del passat exercici van sumar un total de 5.549 milions d'euros, un 6,7% més que l'any anterior, encara que sense tenir en compte l'efecte del canvi de diners la pujada va ser del 8,6%.

En concret, la seva facturació a l'àrea de marroquineria va créixer un 7,6% anual, mentre el negoci d'accessoris va elevar un 7,5% les seves vendes i el de perfumeria un 9,8%. Al seu torn, les vendes de seda i tèxtil van augmentar un 3,7%, mentre les de rellotges van caure un 0,3%.

La casa francesa va aconseguir el 2017 un marge d'explotació rècord del 34,6% de les seves vendes, enfront del 32,6% de l'any anterior, gràcies a l'excel·lent resultat obtingut per l'èxit de les col·leccions i els elevats nivells de productivitat dels centres de producció.

D'aquesta manera, la companyia proposarà durant la seva pròxima junta general d'accionistes, que se celebrarà el proper 5 de juny, el repartiment d'un dividend anual de 4,10 euros per acció, incloent-hi el dividend provisional d’1,50 euros abonat el passat 22 de febrer, mentre que també plantejarà l'oportunitat d'abonar un dividend extraordinari de 5 euros per acció.

"Hermès va aconseguir un nou exercici de resultats històrics, gràcies a la qualitat del nostre 'saber fer', l'èxit de les nostres creacions i especialment per l'increïble compromís dels homes i dones d'Hermès", va declarar Axel Dumas, president executiu d'Hermès.

Noticias relacionadas

contador