ep henkel inverteix 35 milionsla construccio de lhub europeu perla industria aeroespacialmontorns
HENKEL
65,95€
  • 0,80€
  • 1,23%

La companyia alemanya Henkel, fabricant de la cola Loctite i el detergent Persil, va obtenir un benefici net atribuïble de 1.088 milions d'euros durant la primera meitat de 2019, xifra que representa una caiguda del 4,6% en comparació dels seus guanys del primer semestre de l'any anterior enfront del debilitament de la demanda, cosa que ha portat la multinacional a revisar a la baixa les seves previsions per al conjunt de l'exercici.

Les vendes de Henkel entre els mesos de gener i juny van arribar als 10.090 milions d'euros, un 1,1% més que un any abans, amb un creixement del 0,6% del negoci d'adhesius, fins als 4.731 milions, mentre que la divisió de bellesa va retallar un 1,9% els seus ingressos, fins als 1.962 milions, i l'àrea de llar va facturar un 3,8% menys, fins als 3.334 milions.

Durant el segon trimestre, el benefici atribuït de Henkel va retrocedir un 7,4% en comparació amb el mateix període de 2018, fins als 554 milions d'euros, mentre que les vendes de la companyia van sumar 5.121 milions, un 0,4% menys. "El segon trimestre es va caracteritzar principalment per una disminució significativa de la demanda en indústries clau com la automotriu. Això va afectar particularment el nostre negoci industrial", va declarar el conseller delegat de Henkel, Hans Van Bylen.

Així mateix, l'executiu va reconèixer que el desenvolupament del negoci minorista de la divisió de bellesa va estar significativament per sota de les expectatives, com a conseqüència de l'evolució menys satisfactòria en mercats madurs com Amèrica del Nord i Europa Occidental, mentre que a la Xina, el negoci minorista es va veure afectat pels continus ajustaments d'existències.

D'aquesta manera, Henkel no preveu un increment de la demanda industrial per a la segona meitat de l'any, en contrast amb els seus anteriors expectatives, mentre que preveu un exercici pitjor del que s'esperava del negoci de bellesa, per la qual cosa ha revisat a la baixa els pronòstics anuals.

Anteriorment, la companyia confiava en elevar les seves vendes entre un 2% i un 4% en les seves tres unitats de negocis, però actualment anticipa un increment d'entre el 0 i el 2%.

contador